Naslućuje se kraj Zvezdinim mukama: Barak Bahar kandidat za selektora Izraela, hoće ga narod

Vreme čitanja: 2min | pet. 22.03.24. | 10:32

Bivši trener Crvene zvezde prvi kandidat da zameni Alona Hazanu

Još jedan razočaravajući ciklus je iza selekcije Izraela. Dan nakon teškog poraza od Islanda u Budimpešti, u okviru polufinala baraža za Ligu nacija od Islanda (1:4), mediji iz Tel Aviva su stavili omču oko vrata Alonu Hazanu. Nabrojaju sve njegove propuste, od toga da je imao odrešene ruke i aposlutno poverenje, do toga da se ogrešio o Mohameda Abu Fanija koji ima sjajnu sezonu u Ferecvarošu.

Tamošnji novinari nemaju dilemu da će doći do smene na klupi nacionalnog tima, i da je jedan od glavnih kandidata za novogt selektora bivši trener Crvene zvezde Barak Bahar. Navijaće u Ljutice Bogdana za ovu opciju, pošto posle decembarske smene Baraka Bahara imaju obavezu da mu isplaćuju plate dok ne pronađe novi angažman. A to nije mala stavka u Zvezdinom budžetu, imajući u obzir jačinu Baharovog trogodišnjeg ugovora, kao i propartne režije poput plata njegovih pomoćnika.

Izabrane vesti

Pored Baraka Bahara, kao potencijali selektori pominju se Ran Ben Šimon. Reč je o čoveku koji je imao zapažene rezultate u Izraelu sa Ašdodom i Beitar Jerusalimom, i gledajući CV mnogo je iskusniji od Baraka. Ben Šimon je, između ostalog, predvodio selekciju Kipra. Spominje se i Roni Levi, aktuelni trener Hapoela iz Haife.

Međutim, ukoliko slušaju glas naroda čelnici FS Izraela neće imati dilemu oko izbora novog selektora. Čovek koji je razočarao sa Crvenom zvezdom ima odličan status u Izraelu. U aneketi portala „one.co.il“, Barak Bahar je dobio 70 posto glasoa anketiranih čitalaca. Drugi favorit Ben Šimon je na svega devet posto.

Ne čude ovakvi rezultati, pošto se Barak Bahar u Izraelu kotira kao najbolji trener u istoriji te zemlje. Osvojio je šest titula sa Ber Ševom i Makabijem iz Haife, igrao u Ligi šampiona sa klub iz kojeg je došao u Crvenu zvezdu. Međutim, pao je na prvom inostranom koraku.

Očekivanja u Beogradu su bila velika, ali je posle furioznih igara tokom priprema doživeo slom u Crvenoj zvezdi. Po imenima najjaču ekipu u poslednjih nekoliko godina nije doveo do evropskog proleća, iako je za rivala imao Jang Bojs, dok je u Mozzart Bet Superligi završio prvi deo sezone kao drugi. Iza Partizana, posle poraza u 171. večitom derbiju.


 



tagovi

Barak Bahar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara