Malmeovi navijači (©Reuters)
Malmeovi navijači (©Reuters)

Malme gazi, na redu je GAIS, ali mora da se misli i na Hrstićev i Zečevićev Heken

Vreme čitanja: 3min | čet. 16.05.24. | 13:40

Preostale četiri utakmice 9. kola švedskog šampionata na programu su ovog četvrtka od 19 časova

Sudeći po do sada prikazanom, fudbaleri Malmea će lakše odbraniti ove godine titulu nego što su je prošle sezone osvojili. Aktuelni vladar Švedske se već posle osam kola izdvojio na vrhu tabele, razliku u odnosu na konkurenciju bi mogao dodatno da poveća ovog četvrtka od 19 časova, kada će da ugosti novog prvoligaša GAIS.

Pisali smo već prethodnih nedelja o interesantnom, za evropski fudbal i revolucionarnom stilu igre koji gaji trener Malmea Henrik Ridstrem. Nije on samo lep na oko, već i efikasan, pa posle osam utakmica plavo-beli imaju sedam pobeda i jedan poraz.

Izabrane vesti

Jedini meč na kojem nisu bili na svom prepoznatljivom nivou Ridstremovi izabranici su odigrali pre 11 dana protiv Elfsborga. Na gostovanju vicešampionu Švedske su izgubili sa 3:1. Ako izuzmemo taj meč, ostalih sedam je Malme dobio veoma ubedljivo, sa ukupnom gol-razlikom 21:1!


19.00: (1,37) Malme (5,10) GAIS (7,75)


U prošlom kolu je preslišan GAIS-ov gradski rival Geteborg, sa rutinskih 3:0. Međutim, kako to obično biva u vrhunskim klubovima, Ridstrem je čak i na toj utakmici našao sitnice na kojima je zamerio svojim igračima.

U prvih 20-25 minuta smo bili malo aljkavi sa loptom, iako nismo imali problem da se odbranimo na našoj polovini. Zvučim možda grubo, ali imamo svoje standarde. Primera radi, kada je lopta u našem posedu koliko opcija za dodavanje imamo mi, a koliko protivnik? Protiv Geteborga te brojke nisu bile dobre u prvoj četvrtini utakmice. Želimo da budemo bolji, ima stvari i u defanzivi koje moramo da popravimo. U svakom trenutku mora da se zna šta je čije zaduženje, ko gura loptu, ko njega pokriva i šta će da radi kada lopta dođe do njega“, objasnio je Ridstrem.

Pred susret sa GAIS-om Malme ima manjih kadrovskih problema, pošto su povređena četvorica fudbalera. Reč je o Stefanu Vekiji, Oliveru Bergu, Niklasu Mojsanderu i Oskaru Levickom, s tim da je Mojsander već trenirao sa ekipom u sredu i biće spreman za naredno kolo, dok je Berg trenirao individualno.

U narednom kolu Malme čeka jedna od najtežih utakmica u prvenstvu, takođe protiv tima iz Geteborga, Hekena, ekipe čiji su članovi srpski fubaleri Srđan Hrstić i Nikola Zečević. Važan meč, zato će Oto Rozengren i Jens Striger morati da budu oprezni protiv GAIS-a. U slučaju da dobiju žuti karton biće suspendovani za sledeće kolo.

Naravno, ne treba ni GAIS prerano otpisati. U poslednjih pet kola je ostvario četiri pobede, sa 15 bodova je trenutno peti na tabeli. Pre pet dana je savladao Vesteros sa 2:0, a to mu je bila prva utakmica ove sezone na kojoj nije primio gol.

-------------

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Real Madrid na Santjago Bernabeuu, Mančester Junajted na Old Trafordu ili možda Borusiju Dortmund na Vestfalenu?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

-------------


ŠVEDSKA 1 – 9. KOLO

Sreda

Vesteros – Vernamo 0:2 (0:1)

/Kalu 45+2, Engval 51/

Mjelbi – Hamarbi 3:0 (3:0)

/Gustafson 24, Jagne 25, Bergstrem 43/

Halmštad – Heken 3:0 (2:0)

/Valentin 22, Najem 44, Granat 46/

Elfsborg – AIK Stokholm 6:1 (3:0)

/Abdulaj 6, 18, Kasem 45+1, 60, 89pen, Bajdu 51 – Celina 73/

Četvrtak

19.00: (3,35) Bromapojkarna (3,45) Jurgorden (2,15)

19.00: (2,30) Kalmar (3,50) Norćeping (3,00)

19.00: (1,37) Malme (5,10) GAIS (7,75)

19.00: (2,25) Sirijus (3,40) Geteborg (3,20)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Švedska 1MalmeHenrik Ridstrem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara