Mohamed Salah (Foto: Reuters)
Mohamed Salah (Foto: Reuters)

Ne može se sa klincima na Siti: Salah se vratio treniznima

Vreme čitanja: 2min | sre. 06.03.24. | 15:33

Egipćanin se pridružio ekipi pred gostovanje praškoj Sparti

Šampionska trka u Premijer ligi će u nedelju na Enfildu dostići vrhunac, a uoči utakmice sa Mančester Sitijem, koja je od strane mnogih označena kao utakmica sezone, raspoloženje u taboru Liverpula značajno se popravilo. Osmehe na lica izmamio im je Mohamed Salah, koji se ovog popodneva vratio u tim.

Egipatski fudbaler se ove srede pridružio timskom treningu u klupskom trening centru posle kojeg će ekspedicija Redsa otputovati u Prag na megdan Sparti u prvom meču osmine finala Lige Evrope, čime je ulio nadu navijačima engleskog kluba da bi mogao da bude spreman za svih 90 minuta protiv Sitija.

Izabrane vesti

Salah je povredio zadnju ložu predstavljajući Egipat na Afričkom kupu nacija protiv Gane u januaru. Na teren se vratio mesec dana kasnije u pobedi nad Brentfordom u kojoj je upisao po gol i asistenciju, ali je na istoj utakmici obnovio povredu, te je propustio naredne četiri utakmice.

U njegovom, ali i odsustvu Dioga Žote, Darvina Nunjeza, Trent Aleksander Arnolda, Dominika Soboslaja i još nekolicine fudbalera, Jirgen Klop je uspeo da prebrodi svaku od četiri prepreke oslanjajući se između ostalog i na tinejdžere iz akademije.

Liverpul je u tom periodu savladao Luton (4:1) i Notingem Forest (1:0) u Premijer ligi, odnosno Čelsi (1:0 posle produžetaka) u finalu Liga kupa i Sautempton u FA kupu (2:0), ali pitanje je kako bi se bez svog najboljeg strelca proveo protiv šampiona Engleske i Evrope. Sa njim će pak sve biti mnogo lakše.

Ekipa Jirgena Klopa dočekuje derbi 28. runde sa bodom prednosti u odnosu na Mančester Siti, ali će pre toga u četvrtak morati da obavi posao u Češkoj protiv Sparte.




tagovi

Mohamed SalahLiverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara