Možda je vreme da se Tomas izvini Mileru

Vreme čitanja: 3min | ned. 14.05.23. | 11:07

Izgleda da je Tuhel shvatio neke stvari...

Stišava se polako bura u Bajernu. Nije samo usled ubedljive pobede protiv Šalkea (6:0) i još jednog koraka napravljenog ka 11. uzastopnoj 'salatri', već i zbog relaksirane situacije oko Tomasa Milera.

Nakon što ga je dva puta zaredom ostavio na klupi (protiv Herte i Verdera), Tomas Tuhel vratio je legendu minhenskog kluba u startnih 11, a ovaj mu odmah odgovorio na pravi način - golom. I to vodećim, onim što je načeo goste iz Gelzenkirhena.

Izabrane vesti

Odmah posle utakmice vidna je bila promena na Milerovom licu. Razumljivo, pitanja oko njegove budućnosti koja je poslednjih nedelja okupirala maltene sve medije u Nemačkoj nisu mogla da izostanu.

"Nisam nov u svemu ovome, tako da mi nije previše smetalo. Ali svakako je bilo previše buke. Trener je taj koji odlučuje o sastavu i raspoređuje uloge u ekipi. Naravno, normalno je to što svako od nas želi da igra".

U čemu je onda problem?

"Stvari postaju kritične kada neko napiše kako ja razmišljam i o čemu, kao da imaju mogućnost da mi čitaju misli. I dalje imam ugovor, a srce mi je crveno".

Da li ste rekli ljudima iz kluba da definitivno ostajete i naredne sezone?

"Da. U pitanju su razgovori koji se dešavaju iznova i iznova. Ponekad čak i za kuhinjskim stolom. Ali ovaj put to se dogodilo ui kancelariji Olivera Kana. Zaista nema mesta bilo kakvim spekulacijama o mom odlasku".

Sportski direktor Hasan Salihamidžić takođe je potvrdio da nikakvih problema na realciji Bajern - Miler nema.

"Razgovaram sa Tomasom skoro svakog dana. Da su glasine o njegovom odlasku istinite, on bi mi to sigurno rekao lično. Tomas je Bajern i Bajern je Tomas".

Tuhel se nije bavio pojedincima nakon ubedljivog trijumfa...

"Veoma sam zadovoljan oni što sam video tokom svih 90 minuta. To pokazuje da vraćamo samopouzdanje. Stvaramo sve više šansi, postižemo više golova... Dobar je osećaj, međutim nema razloga za euforiju. Moraćemo sve ovo da ponovimo naredne nedelje. A onda i one tamo".

Da je Tomas Miler neka vrsta 'belog medveda' u Bajernu odavno je poznato. Nije lako nabrojati koliko su ga puta razni stručnjaci proglašavali za 'potrošenu robu', govoreći kako je njegovo vreme prošlo, kako u modernom fudbalu takav profil igrača više ne prolazi. Nije tajna da su i pojedini treneri ispaštali (odlazili iz kluba) zbog odnosa prema njemu. Da ne kažemo nepoštovanja...

Svestan toga Julijan Nagelsman mu se javno izvinio nakon što ga je sredinom februara na gostovanju u Menhengladbahu zamenio već u 16. minutu. Bajern je taj meč kasnije izgubio (2:3), a mladi stručnjak kazao kako je napravio fatalnu grešku s tom promenom.

Da li je ovim vraćanjem u prvu postavu i Tomas Tuhel učinio nešto slično? Ili možda tek planira da učini?

Možda bi mu bilo i pametno, jer javnost mu tako nešto sugeriše. Pritom, ne treba trošiti reči na to koliko je teško upravljati Bajernovom svlačionicom kada u njoj ambijent nije po volji 'senatorima' poput Milera ili Nojera.

"Gospodine Tuhel, ako imate ideju da vratite Tomasa na klupu u meču protiv Lajpciga, pročitajte ovo! Bajern je postigao 19 golova otkako ste vi postali trener. Od toga, 18 ste dali dok je na terenu bio Tomas Miler, dali kao starter, ili pošto je ušao u igru. Bez njega samo jedan gol! Zašto petljati s postavom kada imate Milera na raspolaganju? A poraz ili remi sa Lajpcigom može vas koštati titule", stoji u današnjem tekstu Valtera Stratena u Bildu.

Tomas Miler je u Bajernu od svoje 11. godine. Trenutno su mu 33. Osvojio je 31 kupski trofej, od čega dve Lige šampiona. Za seniorski sastav Bajerna odigrao je 664 utakmice, postigao 235 i namestio 255 pogodaka!

Kad su ga pre desetak godina pitali da objasni koja je njegova uloga u timu kazao je: Ich bin ein Raumdeuter (engleski: space investigator).

Taj izraz ušao je u fudbalske rečnike i od tada opisuje igrača koji istražuje slobodan prostor između protivničkih linija i pravi konfuziju u odbrani rivala. Jedini je igrač u modernom fudbalu na čije kretanje i poteze ne utiče trener.


tagovi

Tomas MilerTomas Tuhel

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara