(©Reuters/AFP)
(©Reuters/AFP)

Nebeski En Nesirijev let je srušio Portugalce, ali nije Ronalda (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | ned. 11.12.22. | 10:45

Kristijano i dalje rekorder po visini dohvata glavom

Deca Maroka će danima, mesecima, godinama oponašati na ulici, na treninzima nebeski skok Jusefa En Nesirija, koji je nadvisio Portugalce i glavom postigao gol koji je Lavove s Atlasa odveo u istorijsko polufinale Mundijala.

Napadač Sevilje je skočio kao da je imao federe umesto krampona, odleteo je iznad Dijasa i golmana Koste i smestio fudbal u mrežu. Afrički mediji su posle utakmice objavili analizu BeIN sporta, koji je objavio da je En Nesiri glavom dohvatio loptu na visini od 2,78 metara!

Izabrane vesti

Bio je to let maltene u rangu odbojkaša, samo što je umesto rukom, marokanski napadač loptu udario glavom. Adrenalin, želja, glad... Sve je to podiglo En Nesirija kao da je pojahao oblak.

Portugalce je ovaj gol poslao kućama, ali ako je za utehu Kristijanu Ronaldu, a sigurno će mu biti milo, Marokanac nije uspeo da mu obori rekord. Još bolji skok i još atraktivniji gol postigao je CR7 u zimu 2013. godine u meču Lige šampiona za Real Madrid protiv Mančester junajteda.

Analiza je pokazala da je Ronaldo tada udario loptu glavom na visini od 2,93 metra, što je neverovatan rezultat. Patris Evra, koji se nalazio u tom trenutku pored Portugalca, nije uspeo ni da skoči, a kamoli da mu parira u letu.

Impresivan je bio i Kristijanov pogodak za Juventus protiv Sampdorije, ali je bio slabiji od Marokanca, visina koju je CR7 tada dohvatio bila je 2,56 metara.


tagovi

Katar2022Kristijano RonaldoJusef En-Nesirireprezentacija Maroka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara