Nebojša Čović: Cifre oko Kampaca su značajno manje od cifara nekih trenera u drugim klubovima

Vreme čitanja: 3min | pon. 26.12.22. | 19:13

Predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović na konferenciji za medije govorio o brojnim temama, najavio i novo obraćanje u slučaju da Argentinac ne bude dobio dozvolu za meč protiv Barselone

Pred novogodišnji koktel, Crvena zvezda je održala konferenciju za medije na kojoj se govorilo o brojnim temama. Jedna od glavnih bio je novajlija Fakundo Kampaco, koji je u nedelju debitovao u crveno-belom dresu protiv Borac Mozzarta u ABA ligi, ali nije mogao da nastupi za Zvezdu protiv Olimpijakosa u Evroligi zbog administrativnih problema. Još nije izvesno hoće li pomoći timu u petak protiv Barselone na evrosceni.

Izabrane vesti

"Zvezda je uradila sve što je do nje. Dobila je LoC, nastupao je u ABA. Sa Evroligom postoji nesporazum. Što se tiče Adamsa i drugih, obaveze smo izmirili. Videćemo ovih dana da li će biti otklonjeni nesporazumi sa Evroligom. Ne isključujem da na tu temu imamo novu konferenciju", rekao je Nebojša Čović.

Istakao je da su Kampaco i Luka Vildoza među najvećim pojačanjima u istoriji kluba.

"To su skoro najbolji igrači koji su došli u naše klubove. Da bih uvažio sve koji su bili, kažem skoro. Sve te momke vrlo poštujem, jer su ostavili i poslednju kap znoja za Zvezdu. Oni su dva izvanredna NBA igrača i to bi trebalo da bude dobro za srpsku košarku, regionalnu i Evroligu. Ovde se uspesi ne praštaju, došli smo do skoro samog vrha, gde duvaju orkanski vetrovi, ali se držimo i clji nam je da budemo tu. Bio bih zadovoljan da su otišli i u druge klubove".

 Hoće li biti još pojačanja?

"Videćemo. Ne očekujte da ću vam reći. Pustiću vas da vi vrtite kroz medije. Odlične sugestije nam dajete. Radimo na tome, ali videćemo. Martin je do dva meseca van terena, Ivanović do sredine januara treba da se priključi ekipi, što ne znači da će odmah da igra. Nemamo 10 stranaca, već plus jedan. Ivanović se vodi kao stranac, a imamo 11 domaćih igrača. Idemo sa malo jačim rosterom jer na kupu smo imali 9-10 igrača, sad imamo povrede, svake nedelje može da se desi nova. Kad pogledate dinamiku igranja... 2. januara igramo sa Splitom tamo, pa 6. u Valensiji, pa 8. u Skoplju, desetog sa Realom... To nije human kalendar... Ušli smo u to i igramo ga. Zato nam treba moćniji roster. Gledamo da se ponašamo domaćinski i napravimo što bolji rezultat".

 Bilo je reči i o budžetu kluba.

"Možemo da napravimo dobru finansijsku konstrukciju. Nemamo mogućnost pre nego što počne sezona da kažemo koliki je budžet. Za ovu sezonu, za prvi tim i stručni štab budžet je 9.500.000 evra, 11.000.000 i nešto sa mlađim kategorijama".

Ima li Zvezda dugovanja prema igračima?

"Dugovanja su izmirena, ima još nešto malo, u sredu ili četvrtak će biti rešeno. Evroliga ima finansijski fer plej i panel od tri čoveka i oni povremeno vrše kontrolu. Zvezde je to prošla 2017. godine. Naša dokumentacija je ista. Naši finansijski izveštaji su godišnji. Takav predamo Evroligi, isto i za sezonu, sa mišljenjem revizora. Nemamo dupla knjigovodstva i analize. Naše poslovanje je adekvatno određeno mogućnostima. Da li neko ima privilegije i protekcije, možda i ima. Ako klubovi imaju 120-140 milona evra duga, po finansijskom fer pleju ne bi mogli da se takmiče, ali se pojave banka ili fudbalski klubovi kao garanti. Mi to nemamo. Bez pomoći države ne bi funkcionislai i napravili ovakve rezultate".

Još malo o dolasku Kampaca.

"Cifre oko Kampaca su značajno manje od cifara koje su pominjane oko drugih igrača, a tek manje u odnosu na druge trenere u drugim klubovima", zaključio je Nebojša Čović.


tagovi

Nebojša ČovićFakundo Kampaco

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara