(©Reuters)
(©Reuters)

Nejmar definitivno propušta Kopa Amerika

Vreme čitanja: 1min | sre. 20.12.23. | 11:14

Neće biti spreman za fudbal od avgusta

Za Nejmara je fudbalska sezona definitivno završena. Bilo je jasno i ranije da neće više oblačiti dres Al Hilala tamo do jeseni, ali su se brazilski navijači nadali da bi mogao da se oporavi do Kopa Amerika, da predvodi „selesao“ na tom kontinentalnom takmičenju.

Nade im je potopio doktor Rodrigo Lazmar, lekar reprezentacije Brazila, koji je rekao da neće biti dovoljno vremena da se Nejmar oporavi i spremi do Kopa Amerika.

Izabrane vesti

Rano je za to. Nema smisla da se preskaču koraci u procesu oporavka i da se ulazi u nepotrebni rizik. Naša su očekivanja da će Nejmar biti spreman za početak naredne sezone, a to znači da će na teren moći da se vrati u avgustu“, rekao je doktor Lazmar.

Nejmaru je stradao ligament kolena u oktobru i narednog meseca je operisan. Tinjala je nada da bi mogao da bude spreman do juna za Kopa Amerika, ali sada je jasno da od toga neće biti ništa.

As Brazila se sa povredama mučio i na Svetskom prvenstvu u Kataru, ali je na terenu dočekao eliminacionu rundu, u kojoj je Brazil ispao u četvrtfinalu od Hrvatske. Nejmar je rekorder reprezentacije po broju golova (79).

Ipak, čini se da „selesao“ ne bi trebalo da bude naročito oštećen Nejmarovim izostankom, jer za mesta u napadu konkurišu Vinisijus žunior, Rodrigo, Gabrijel Žezus, Lukas Paketa, Gabrijel Martineli i Rišarlison.



tagovi

NejmarFudbalska reprezentacija Brazila

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara