Nek se Marakana spremi za totalnu ofanzivu! Barak Bahar treći put uzastopno šampion Izraela sa Makabijem (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 15.05.23. | 21:53

Najbolji izarelski trener potvrdio dominaciju sa klubom iz Haife i doneo mu 15. trofej prvaka države u istoriji

Za 11 godina karijere - 10 osvojenih trofeja: Barak Bahar je apsolutni vladar izraelskog fudbala! Mladi stručnjak, koji je tek ušao u drugu deceniju svog trenerskog bitisanja, pomerio je granice tamošnjeg fudbala. Sa dva uzastopna kluba uspeo je da osvoji tri vezena titule, pošto je pre toga tri puta bio prvak i sa Hapoel Ber Ševom. Klubom, koji ove sezone nije mogao da izdrži trku sa novi-starim prvakom Izareala.

Ipak, nisu trofeji osnovna odlika Barakovog trenerskog kvaliteta, već izuzetno ofanzivan stil igre koji sve vreme demonstira i sa kojim je sebe učinio prepoznatljivim i van granica svoje zemlje. Na sličan način je večeras napadao i u Netanji, gde je slavio sa ubedljvih 5:1 i stavio pečat na 15. šampionski trofej u istoriji Makabija iz Haife.

Izabrane vesti

Upravo su ga ta filozofija i sistem igre preporučili Crvenoj zvezdi, pa nema sumnje da će taj model probati da preslika i na igru srpskog šampiona od naredne jeseni. Barak je večerašnjim trofejom još jednom potpuno jasno javnosti u svojoj zemlji pokazao da je odavno prevazišao okvire u kojima se nalazi. Mogao je da ostane još jednu sezonu i proba da postane prvi trener sa četiri uzastopne titule u istoriji izaraleskog fudbala, ali je jasno da on u svojoj zemlji više nema sa kim da se takmiči. Već da je došao trenutak za još ozbiljnije izazove.

Najbolji izraelski trener u proteklih nekoliko godina potvrdio je da može da se nosi sa izuzetnim pritiskom koji nosi borba za titulu u Izarelu. Sklapao je kockice i stvarao tim koji igrati moderan i brz fudbal i uspostavio apsolutnu dominiciju.

Baharovoj Haifi večeras u Netanji nije bla neophodna pobeda, s obzrom da je Makabi iz Tel Aviva na svom terenu savladao Hapoel Ber Ševu sa 3:0. Na poluvremenu u Netanji je bilo 1:1, ali je Haifa krenula u totalnu ofanzivu i sa još četiri gola učinio večerašnju proslavu svojim navijačima još spektakularnijom.

Gotovo da ni postiji osoba koja je bila u situaciji da sarađuje sa Barako Baharom, a koja nije rekla da se radi o "top treneru". Samo oni koji su radili ili igrali u Izraelu znaju koliko je teško u takvoj konkurenciji biti u vrhu sa klubom kao što je Hapoel Ironi Kirjat šmona. A on je tamo za nepune tri godine jednom bio drugi, jednom treći na tabeli, uz osvojeni Stejt kup 2014. godine.

Fudbalsku revoluciju nastavio je u Ber Ševi, gde je takođe tri puta uzastopno bio šampion, uz dva trofeja Superkupa, a onda usledio novi iskorak i nova potvrda vanserijskog kvaliteta. U Hafi je takođe uzeo tri titule, uz jeda Toto kup. Sve to vreme se dokazivao i na evrosceni. Sa Ber Ševom je dva puta igrao grupnu fazu Lige Evrope, a u sezoni 2016/2017. dva puta pobeđivao milanski Inter. U Haifi se nadogradio, pa je posle grupne faze Lige konferencije obezbedio plasman u Ligu šampiona i tamo savladao Juventus. Prethodno je u kvalifikacijama Olimpijakos i Crvenu zvezdu primorao na kapitulaciju, demonstriravši ozbiljan tranzicioni fudbal.

U Izraelu se smatra da su njegove karakterne osobine pre svega ključ uspeha. Veruje u igrače i tim oko sebe. Svi su mu važni, raste zajedno sa ekipom i zna kako da upravlja svlačionicom. Bezrezervno veruje svojim saradnicima i u svakom trenutku se zalaže za njih, stoga i nije čudo što je jedan od glavnih uslova prelaska u Crvenu zvezdu bilo i to da put Marakane nije želeo da krene bez prvog pomoćnika Gaja Carfatija i trenera golmana Gaja Vajsingera.



tagovi

Barak BaharMakabi Haifa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara