Neka nova Čuka: Pun gas!

Vreme čitanja: 2min | pet. 12.07.19. | 00:26

Stefan Kovač zadovoljan posle pobede nad Banantsom

Miroslav Bogosavac i Luka Luković klasa 96. Stefan Šapić 97. Stefan Kovač 99, Slobodan Tedić 2000. godište, Milutin Vidosavljević 2001. Sa klupe ulaze Veljko Birmančević (98), Aleksandar Đorđević (99) i Bojica Nikčević (2000). Devetorica mlađa od 22 godine. A na semaforu 3:0 za Čukarički! I što je još bitnije, igra koja je oduševila fudbalsku javnost, bez obzira na to što je protivnik bio Banants iz fudbalom siromašne Jermenije. Ne menja to utisak da se ispod Košutnjaka igra fudbal koji odudara od srpskog proseka. Fudbal koji hrani dušu i uliva veru u neko bolje sutra, bar kada je Čuka u pitanju.

Aleksandar Veselinović je na Banovo brdo doneo neku drugačiju fudbalsku filozofiju. Iako već godinama u vrhu srpskog fudbala teško da je Čukarički bilo kada igrala ovako dopadljivo. Jeste da je tek početak sezone i da će budućnost verovatno doneti i neke lomove mladom Veselinovićevom timu, ali lica navijača dok su sinoć napuštali stadion govore da je klub na pravom putu.
Nisam mnogo igrao prošle sezone, pa ne bih da komentarišem previše tu promenu, ali sada stvarno igramo taj napadački, brz, otvoren fudbal i nadam se da se publici svidelo... Trudićemo se i da u budućnosti bude ovako. Da protivnik svakog protivnika igramo brzo, što brže, što konkretnije sa dosta presinga. I da ređamo dobre rezultate”, kaže za MOZZART Sport Stefan Kovač, 20-godišnji vezista koji je pogotkom u 80. minutu utakmice verovatno i odlučio ko će u drugo kolo postigavši gol za 2:0.
Birmančević je lepo asistirao. Presrećam sam što sam postigao pogodak”, skromno odgovara.

Izabrane vesti

Mada bi taj gol mogao da se ispostavi i kao presudan u borbi za drugo kolo kvalifikacija i dvomeč sa norveškim Moldeom. Čini se da Beograđani imaju rezultat koji garantuje prolaz dalje, mada je na konferenciji za novinare posle meča Veselinović upozorio ekipu da se igra još 90 minuta i da ne sme da bude opuštanja. Reklo bi se da su igrači shvatili njegovu poruku.
Ništa još nije gotovo. I u ovom prvom meču je bilo dosta teško, mada to možda ljudima nije izgledalo tako. Ali nismo napravili grešku da pomislimo da je protivnik lak. Ušli smo maksimalno u meč, izašli visoko – pun gas! Bitno je da smo probili led u prvoj utakmici i nadam se samo da ćemo nastaviti ovako, da dajemo puno golova”.

Pun gas. Najbolji opis Čukine predstave na startu evropskih kvalifikacija. A pride...
Ovo je mlad tim, ali sve su ovo odlični fudbaleri i svi ćemo još da sazrimo. Naše vreme tek dolazi”.

Možda dođe i pre no što su se i sami nadali.

(FOTO: MN Press)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara