Luis Enrike (©AFP)
Luis Enrike (©AFP)

Neka Tikinjo ne brine, Botafogova Žoga Bonito za nastavak bajkovite serije

Vreme čitanja: 3min | pon. 29.05.23. | 02:12

Klub iz Rija zabeležio i sedmu pobedu u prvenstvu

Nisu sa mirom mogli da dočekaju navijači Botafoga utakmicu protiv Amerike Mineiro zbog suspenzije Tikinja Soaresa, ali ni pristalice Karioka, ni najbolji strelac kluba ne moraju da brinu, jer ovaj tim nema nameru da stane!

Botafogo je samouverenom demonstracijom Žoge Bonito pobedio Atletiko Mineiro rezultatom 2:0 (1:0) i nastavio bajkovit niz sa sedam pobeda u uvodnih osam kola prvenstva. Nije bilo čoveka koji rešeta mreže, ali tu su Karlos Eduardo i Luis Enrike da ga odmene na pravi način. I to kako!

Izabrane vesti

Više od 25.000 gledalaca na stadionu u Riju prisustvovalo je magičnoj akciji u izvedbi dvojice brazilskih fudbalera kojom je Botafogo već posle sat vremena fudbala obezbedio lakši put do nova tri boda. Stariji i mnogo iskusniji Eduardo pronašao je petom daleko mlađeg vezistu koji je zatim predriblao golmana Mateusa Pasinu i gotovo se ušetao u gol za velikih 2:0.

Bila je to samo jedna od brojnih situacija kojim je Botafogo pokušao da uveća prednost i ponizi rivala koji se skoro svih 90 minuta branio i retko kada je izlazio dublje u polje domaćina. Botafogo je i pored izostanka najboljeg strelca u meč ušao sa idejom da maksimalno optereti poslednju liniju Mineira, što se isplatilo već u trećem minutu kada je Lionel Di Plasido sa desne strane poslao upotrebljivu loptu koju je Žunior Santos glavom pretvorio u gol.

U rascepu između dva pogotka Botafogo se propisno ispromašivao. Imali su Žunior Santos, Lukas Fernandes i Karlos Eduardo svojih prilika da naprave još nešto više, dva puta je Pasina sjajno intervenisao, dok je i prečka kod šuta iskusnog veziste bila saveznik gostiju. To je samo dodatno motivisalo fudbalere Botafoga da nastave juriš ka golu Mineira i naprave nešto što bi moglo lako da završi na televizijskim špicama.

Pobeda ima i dodatni značaj s obzirom da je Mineiro godinama trn u oku Botafoga. Od 2018. godine četiri puta su se ovi rivali susretali i dva puta Mineiro je slavio, uz isto toliko remija. Konačno je i ta barijera srušena.

Botafogu naruku je išao i remi Palmeirasa na gostovanju Atletiko Mineiru. Susret je završen rezultatom 1:1, a u centru pažnje bio je poništen Ronijev gol "makazicama" zbog milimetarskog ofsajda koji je prethodio pogotku.

Fantastično se snašao napadač koji se ponovo našao na spisku reprezentacije Brazila u jednoj nimalo lakoj situaciji. Ispucana lopta koja je išla ka šesnaestercu domaćina završila je u Ronijevom posedu iako su oko njega bila dvojica protivničkih čuvara, on je glavom namestio sebi idealnu poziciju i zatim se bacio kako bi atraktivno zatresao mrežu što je i učinio, ali je kasnije VAR pokazao da je bio ofsajd... Sve se dešavalo već u 7. minutu susreta.

Palmeirasu je ovo treći uzastopni remi u prvenstvu. Gol za Mineiro postigao je Kristijan Pavon pred sam kraj prvog dela, dok je izjednačenje doneo Dudu na otvaranju drugog poluvremena.

BRAZIL 1 - 8. KOLO

Subota

Atletiko PR - Gremio 1:2 (1:1)

/Vitor Roke 34 - Kuibano 31, Bruno Uvini 49/

Fortaleza - Vasko 2:0 (0:0)

/Tijago Galjardo 87, Romero 90+4/

Flamengo - Kruzeiro 1:1 (1:1)

/Airton Lukas 33 - Marlon 6/

Kujaba - Koritiba 1:1 (1:0)

/Fernando Sobral 4 - Robson 49/

Nedelja

Sao Paulo - Gojas 2:1 (0:1)

/Pablo Maija 57, David 90+1 - Maguinjo 29/

Korintijans - Fluminense 2:0 (0:0)

/Guedes 59, 90+2/

Internasional - Baija 2:0 (0:0)

/Džoni 49, Vanderson 90+9/

Atletiko Mineiro - Palmeiras 1:1 (1:0)

/Pavon 45 - Dudu 52/

Bragantino - Santos 2:0 (1:0)

/Vitinjo 31, Kapišaba 75/

Botafogo - Amerika Mineiro 2:0 (1:0)

/Santos 3, Enrike 60/



tagovi

BotafogoLuis EnrikeBrazil 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara