Utučeni igrači River Plejta (©Reuters)
Utučeni igrači River Plejta (©Reuters)

Nema više vozova za River Plejt, poslednji je u stanici

Vreme čitanja: 3min | ned. 02.10.22. | 23:03

Argentina 1: Možda i ključni duel očekuje noćas Milionere u Paternalu protiv Argentinos Juniorsa u borbi za mesto u Kopa Libertadores

Titula više nije na vidiku, ali River Plejt ima za šta da se bori. Milionerima je neophodno da zabeleže nekoliko pozitivnih rezultata zaredom kako bi povratili samopouzdanje i uspeli da završe lošu godinu sa malo radosti, što je u ovom slučaju plasman u Kopa Libertadores. Zavise od sebe i to je ono što je dobro za Marsela Galjarda i njegove, očigledno, utučene momke.

U poslednjem duelu 22. kola River Plejt očekuje jedan od najvažnijih mečeva od preostalih šest. Ide na noge Argentinos Juniorsu u Paternal, a tamo ga čeka rival koji je takođe u borbi za mesto u kontinentalnoj eliti. U zbirnoj tabeli ekipa sa Monumentala je uspešnija za tri boda, a Juniorsi imaju bod više u aktulenom izdanju šampionata.

Izabrane vesti

River dolazi na meč posle bolne eliminacije iz četvrtfinala Kupa Argentine od strane Patronata, posle izvođenja jedanaesteraca. Posle poraza na Bombonjeri u Superklasiku od Boke pre tri sedmice (0:1), Galjardov tim nije uspeo da podigne glavu, a u ovoj utakmici će pokušati da se oporavi.

01.30: (3,25) Argentinos Juniors (3,10) River Plejt (2,35)

Argentinos Juniors je odlično počeo u ovoj argentinskoj ligi, iako su njegovi rezultati bili sve lošiji i lošiji po igrače Gabrijela Milita, tokom uvodne faze je delovalo da će El Bičo da se bori za titulu. Međutim, Argentinos Junior je na tri boda od kvalifikacija za Kopa Libertadores, tako da je to nesumnjivo glavni cilj tima iz Paternala.

Galjardo je spreman da posle četiri neuspeha u poslednjih pet mečeva na svim frontovima vrati u tim Franka Armanija, Paula Dijaza i Nikolasa De la Kruza i očekuje se da sva trojica startuju protiv Argentinosa. Bruno Zukulini će sigurno ostati prva opcija u odsustvuSimona, a Mamana je uprkos tome što je vukao povredu kolena, svrstan u tim i biće deo odbrane.

Čini se da je Galjardova jedina dilema u navali, i ona se ponavlja već nekoliko utakmica - Migel Borha ili Lukas Beltran. River ima 61 bod na godišnjoj tabeli, Argentinos 58 i tri boda bi mu omogućila da tu prednost još više uveća. Nema više vozova, poslednji je u stanici.

Sa druge strane, El Bičo dočekuje meč pošto je pobedio Kolon sa 4:0. Ima matematičke šanse da postane šampion, ali pošto je razlika od osam bodova u odnosu na vodeći Atletiko Tukuman prilično velika i skoro ju je nemoguće savladati, sva njegova pažnja usmerena je na to da se kvalifikuje za Kopa Libertadores, baš kao i River Plejt.

---------------

Možeš li ti da budeš današnji pobednik i osvojiš put u Katar na Svetsko prvenstvo?

---------------

ARGENTINA 1 - 22. KOLO

Četvrtak

Barakas - Himnasija La Plata 1:1 (1:0)

/Bandijera 28 - Dominegez 71/

Petak

Estudijantes - Kolon 2:4 (1:1)

/Zukui 32, Nogera 90+4 - Pieroti 19, Rodrigez 53, 74Abila 70/

Tigre - Aldosivi 3:0 (2:0)

/Armoa 15, Retegui 19, 61/

Subota

Rasing - Rosario 4:3 (1:3)

/Alkaraz 8, Vekio 66, Romero 68, Moreno 90+2 - Almada 19, Bounanote 24, Veliz 34/

Union - Njuels 0:1 (0:1)

/Garsija 15/

Kordoba - Sarmijento 0:0

Platense - Defensa i Hustisija 0:0

San Lorenco - Urakan 1:0 (1:0)

/Seruti 3/

Banfild - Godoj Kruz 1:1 (0:1)

/Čavez 58pen - Badaloni 45/

Nedelja

Arsenal - Independijente 0:1 (0:1)

/Valjeho 3/

Patronato - Atletiko Tukuman U TOKU

Taljeres - Lanus U TOKU

23.30: (1,95) Boka Juniors (3,35) Velez (4,20)

Ponedeljak

01.30: (3,25) Argentinos Juniors (3,10) River Plejt (2,35)

***kvote podložne promenama



tagovi

Argentina 1Argentinos JuniorsRiver Plejt

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara