(© FK Partizan)
(© FK Partizan)

Nemanja Nikolić: Imam nedovršena posla, došao bih i da je Partizan 12. na tabeli

Vreme čitanja: 4min | uto. 04.07.23. | 18:24

„Ovde postoji veliki kvalitet i verujem da ćemo uz pojačanja kojih će sigurno biti napravitu bolju priču“, kaže povratnik među crno-bele

Otišao je Rikardo Gomeš, ostavio krater koji valja popuniti, jer se nadavao golova u minule dve sezone, a stigao je Nemanja Nikolić sa zadatkom da za odmeni i pokuša da bude približno efikasan kao Afrikanac, mada je svima jasno da je rođeni Kraljevčanin više paker, a manje realizator i zato se od povratnika u Humsku 1 očekuju drugačija rešenja u ofanzivi.

Iskusni špic je spreman za tu ulogu, iako svestan da će se u javnosti često povlačiti paralele sa Rikardovim dostignućima.

Izabrane vesti

To je dodatni motiv, Rikardu bi trebalo čestitati za uspehe u oba mandata. Pokazao je da je gol mašina, ne sećam se da je neki stranac oborio tolike rekorde, valja mu skinuti kapu i želim mu sve najbolje. Ostavio mi je u amanet da odradim to i bolje, nadam se da će me sreća i zdravlje služiti“, poručuje Nikolić sa Pohorja, gde je u timu Igora Duljaja odradio nekoliko uvodnih treninga.

Upravo sa Rikardom Nikolić je igrao u prvom mandatu, okončanom osvajanjem Kupa Srbije (2019). Oseća da mu to nije dovoljno.

„Na ličnom planu naravno da ima nedovršenog posla. Nažalost, na prvom treningu pred utakmicu protiv Rudara iz Pljevalja sam doživeo peh i dva meseca sam bio van terena. Naprsla mi je čašica posle sudara sa Sašom Zdjelarom. Ostaje žal što sam morao da pauziram na početku kada je trebalo da se dokažem i da sve krene normalnim tokom. Potom je bilo promena u klubu, ali to je sve normalno. Želja mi je da se sada pokažem u što boljem svetlu i odigram bolju sezonu. Ne volim da govorim unapred, nadam se što boljem plasmanu, početak je izuzetno važan. Svaki veliki klub živi od rezultata i verujem da ćemo videti Partizan u skroz drugačijem svetlu“.

Na crno-beloj strani Topčiderskog brda nisu inicijalno ni tragali za novim centarforom, ali se posle odlaska Rikarda u arapski svet ta tema nametnula kao prioritetna, a ime Nemanje Nikolića „iskočilo“ je slučajno, pošto je bivšem fudbaleru Vojvodine propao angažman na Kipru.

Istina je da sam odbio jednu nekorektnu ponudu. Očekivao sam da će Kiprani ispoštovati dogovor, to se nije desilo, ali sad kad pogledam drago mi je što se sve baš ovako desilo i što sam ovde. Hvala im na tome. Izgleda je bilo suđeno da se vratim u Partizan, potajno sam to i želeo. Čak i kad sam odlazio, hteo sam brazo da se bratim u Partizan“.

Koketirali su crno-beli i Nikolić tokom završnice minule sezone Mozzart Bet Superlige, posple utakmice Vojvodina – Partizan.

„Povratak je bio moja želja. Planiram da ostanem dokle god imam dobar učinak i dok me ljudi iz kluba žele. Nisam krio nikada, gde god sam igrao, da navijam za Partizan, to je ljubav od malena i za mene je Partizan najbolji bez obzira na sve što se dešava. Partizan je za mene uvek broj jedan. Nisam ni sekunde razmišljao, razgovarao sam sa trenerom, objasnio mi je šta očekuje od mene, lako smo našli zajednički jezik. Trudiću se da se u ovom mandatu prikažem u još boljem svetlu. Ovde postoji veliki kvalitet i verujem da ćemo uz pojačanja kojih će sigurno biti napravitu bolju priču, kako za igrače tako i za klub“.

Mnogi bi okrenuli, kao što i okreću glavu, od Partizana posle četvrtog mesta na tabeli na kraju prethodnog prvenstva. Ne i Nikolić.

„Partizan i da je bio deseti, 12. ili prvi ja bih uvek rado prihvatio ponudu. Kad govorimo o tom četvrtmo mestu mislim da je ključna bila utakmica sa Čukaričkim koju je Partizan, nažalost, izgubio. Da je pobedio sledeća bi se igrala u Humskoj gde bi crno-beli bili veliki favorit, ovako se desilo da izgubi obe i završi četvrti“.

U prvom mandatu Nikolić je ostavio utisakl momka koji ume da plane. Prošle su otad četiri godine...

Stariji sam, staloženiji, na neke stvari ću manje reagovati, na neke stvari ću, naravno, reagovati ali sa dozom mirnoće. Mislim da će mi to iskustvo doneti bolje rezultate i da ću moći bolje da pomognem timu.„Naravno da sam gladan, želim da ostavim lep trag u Partizanu. Prošli put smo osvojili kup, ali ostao je san titula, da li ću je osvojiti ili ne vreme će pokazati, a nadam se da će se to desiti što pre. Dao sam gol u večitom derbiju, tačnije, prepisali su ga meni, nadam se da ću sledeći put postići čistiji gol i da ćemo, naravno, pobediti“, zaključio je Nikolić.



tagovi

Nemanja NikolićFK Partizan

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara