"Nemanja Tubić"
"Nemanja Tubić"

Nemanja Tubić slobodan igrač: Norvežani mu nude novi ugovor, da li je Partizan i dalje zainteresovan?

Vreme čitanja: 2min | sub. 19.11.16. | 11:10

Iskusni štoper u situaciji da bira novi klub

Nemanja TubićŠesta inostrana etapa u karijeri Nemanje Tubića je završena. Posle belgijskog Genka, ukrajinskog Karpatija, ruskog Krasnodara, beloruskog BATE Borisova iz Belorusije, Hajera iz Saudijske Arabije, nekadašnji prvotimac Čukaričkog okončao je jednogodišnju misiju u Norveškoj.

I to vrlo uspešno. Njegov Haugesund prvenstvo je završio na četvrtom mestu, što mu je drugo najbolje dostignuće u istoriji kluba (2013. stepenicu iznad), a srpski štoper odigrao 12 utakmica, naročito u drugom delu sezone, kad je ekipa stabilizovala formu i napredovala u gornji deo tabele.

Izabrane vesti

Štaviše, iako je prvenstvo gotovo, ima šansu za još vredniji uspeh.
U nedelju, u finalu Kupa Norveške, sastaju se šampionski sastav Rozenborga i drugoligaš Kongsvinger (kvote Kladionice MOZZART za taj duel). Ako Rozenborg pobedi i uzme duplu krunu, Haugesund automatski stiče pravo da narednog leta učestvuje u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Nadam se upravo tom scenariju“, priča za MOZZART Sport Nemanja Tubić, koji se trenutno odmara u Beogradu.

Protiv Džeksona Martineza na meču BATE - PortoPoslednjom utakmicom u prvenstvu Norveške njemu su praktično prestale obaveze u Haugesundu. Ugovor sa tim klubom ističe mu poslednjeg dana 2016, a kakav je utisak ostavio na poslodavce svedoči podatak da je dobio ponudi za novi.
Tačno je, Haugesund želi da me zadrži. Videćemo šta će se desiti na tom planu, jer ima i drugih opcija. Meni su 32 godine, što je najbolje doba za štopera, a uveren sam da mogu još da igram fudbal na visokom nivou. Možda i u jačoj ligi. Ne žurim, jer prelazni rok nije ni počeo, ali sam uveren da ću pronaći sredinu koja zadovoljava moje sportske ambicije“.

Tubić je u dresu Haugesunda skupio 12 utakmica, uz napomenu da je u prvom delu šampionata dva meseca odustvovao sa terena zbog povrede palca, ali je u drugom bio standardan. I to u dva različita sistema igre.
Mark Dempsi, nekadašnji vezista Mančestera, forsirao je trojicu u poslednoj liniji. Posle njega ekipu je na tri meseca preuzeo Andrea Lomberto i vratio formaicju sa četiri igrača u odbrani, što se nastavilo kod Erika Hornelanda, sa kojim smo završili sezonu. U oba sistema sam se snašao, video da mogu da igram fizički zahtevan fudbal, sa dosta skok igre, vazdužnih duela, poput onih u Engleskoj“.

Kao kapiten Čukaričkog protiv Žarka Lazetića iz PartizanaTubić je u prethodnih nekoliko prelaznih rokova dovođen u vezu sa Partizanom, ali do transfera u klub čije je mlađe kategorije prošao nije došlo. Možda je sad trenutak, pogotovo što u Humskoj traže defanzivca.
Partizan je uvek moja želja“, dodao je Nemanja Tubić.

I time dosta toga rekao.

(FOTO: Star sport, Action images)


tagovi

SuperligaSrbijaNorveškaNemanja TubićHaugesund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara