©Reuters
©Reuters

Nemci ne trpe neuspehe: Birof glavom platio ranu eliminaciju Pancera

Vreme čitanja: 2min | pon. 05.12.22. | 23:02

Direktor žrtva drugog uzastopnog neuspeha na svetskim smotrama

Novi u nizu neuspeha Pancera u vidu eliminacije sa Svetskog prvenstva već u grupnoj fazi inicirao je reakciju Fudbalskog saveza Nemačke, a za žrtveno jagnje izabran je Oliver Birof.

Naime, sa tehničkim direktorpm Saveza i prvim čovekom mlađih selekcija Nemačke danas je raskinut ugovor i prevremeno stavljena tačka na saradnju koja je bila predviđena do 2024. godine. Ova odluka večeras je ozvaničena saopštenjem, a istim povodom se oglasio i Birof.

Izabrane vesti

„Moj rad je uvek bio vođen uverenjem da treba da pružim sve od sebe za Savez i reprezentacije. Utoliko me više boli izdanje reprezentacije na svetskim prvenstvima u Rusiji i Kataru. Zato ne odlazim bez potrebne samokritike. U protekle četiri godine nismo uspeli da nadogradimo prethodne uspehe i da navijačima damo razlog da ponovo slave. Neke odluke u koje smo verovali nisu se ispostavile kao ispravne. Niko se zbog toga ne kaje više od mene. Preuzimam odgovornost za to", istakao je nekadašnji ofanzivac.

Birof je 2004. godine preuzeo je novoformiranu funkciju menadžera reprezentacije, a 2018. postao je direktor reprezentacija i akademije. Tokom njegovog perioda u Savezu Nemačka je osvojila svetsku krunu 2014. godine, međutim na naredna dva mundijala doživljavala je neuspehe i ispadala već u grupnoj fazi.

Iako se u prethodnom periodu govorilo i o sudbini Hans Ditera Flika, činjenica da je Birof platio glavom neuspehe Pancera nagoveštava da će selektor Nemačke ostati na aktuelnoj poziciji sa koje će predvoditi selekciju koja će novi pravi izazov imati pred domaćom publikom 2024. godine na Evropskom prvenstvu.


tagovi

Oliver BirofFudbalska reprezentacija Nemačke

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara