Luis Suarez (©AFP)
Luis Suarez (©AFP)

Nije važno gde igra, Luis Suarez kida! Debi u dresu Gremija i odmah het-trik za 37 minuta

Vreme čitanja: 2min | sre. 18.01.23. | 09:20

Urugvajac najavio da će biti veliko pojačanje brazilskog velikana

Prelazak Luisa Suareza u Gremio samo šest meseci pošto se vratio u svoj Nasional gde je trebalo da završi karijeru iznenadio je fudbalsku javnost u Južnoj Americi, a već na debiju za brazilski klub u finalu Rekopa Gauča Urugvajac je podsetio na igre iz najboljih dana.

Pistolero nije mogao da zamisli lepši debi u opremi Gremija, pošto je za nešto više od pola časa upisao het-trik u rutinskoj pobedi nad Sao Luizom rezultatom 4:1 (3:1).

Izabrane vesti

Dočekan je sa velikim očekivanjim navijača, željnih da svoj klub ponovo vide u brazilskoj fudbalskoj eliti. Klub je uoči susreta objavio da je prodao čak 30.000 ulaznica kako bi videli Suarezov debi, a on je odmah pokazao da u njemu i dalje ima baruta!

Već posle četiri minuta Pistolero je stigao do prvog gola u dresu Gremija, a samo deset minuta kasnije Sao Luiz je uspeo da izjednači što je dodatno otvorilo utakmicu. Bilo je jasno da će Gremio dobiti ovaj meč pošto je Suarez neprestano testirao reflekse golmana Gabrijela Feliksa. Posle tačno pola časa igre Urugvajac je proslavio drugi pogodak, a do 38. minuta Suarez je kompletirao het-trik kojim je zaslužio stojeće ovacije publike. I tu se nije zaustavljao pošto je i posle trećeg pogotka nastavio da ispaljuje hice ka protivničkom golmanu. Doduše, bez daljeg uspeha.

Suarezu je bilo potrebno manje od sat vremena da oduševi ne samo navijače Gremija, već i kompetnu fudbalsku publiku u Brazilu. Bez obzira što uveliko gazi ka 36. godini, osetila se velika razlika u klasi u ne samo u odnosu na protivnika, već i na saigrače. Bio je ovo njegov prvi het trik u prvom delu meča posle nešto više od devet godine, tačnije od decembra 2013. kada je u dresu Liverpula “napunio“ mrežu Noriča u Premijer ligi.

Mogao bi ovo da bude početak romanse između Gremija i Suareza...



tagovi

Luis SuarezGremio

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara