©AFP
©AFP

Ništa od Barsine dinastije sa Ćavijem, odlazi na kraju sezone

Vreme čitanja: 2min | sub. 27.01.24. | 22:14

"Mislim da kurs mora da se promeni, ne mogu da dopustim trenutnu situaciju", rekao je mladi stručnjak

Iako je nakon šampionske titule u prošloj sezoni delovalo da je na pomolu Ćavijeva višegodišnja era na klupi Barselone, legendarni as katalonskog kluba na kraju sezone napustiće kormilo Blaugrane.

To je upravo on saopštio na konferenciji za štampu posle večerašnjeg poraza od Viljareala na Monžuiku (3:5), koji je predstavljao inicijalnu kapislu za rastanak.

Izabrane vesti

"Želim da najavim da od 30. juna više neću biti trener Barselone. Mislim da kurs mora da se promeni, ne mogu da dopustim trenutnu situaciju", rekao je Ćavi.

Očigledno suočen sa velikim kritikama, nekadašnji kapiten ekipe osetio je i onu drugu stranu medalje kada su u pitanju navijači i stroga javnost.

"Osećaj kada ste trener Barselone je neprijatan, okrutan, osećaš da vas ne poštuju, da ne cene vaš rad. To je užasno narušavanje vašeg mentalnog zdravlja. Pozitivna sam osoba, ali energija se spušta do te mere da kažete da nema smisla nastaviti dalje".

Ćavi kaže da se na ovakav potez odlučio još pre nekoliko dana, da večerašnji meč nije ima uticaj, kao i da je doživeo rasterećenje i da želi to da prebaci i na ekipu.

"Da smo pobedili možda to ne bih rekao večeras, već sledeće nedelje. Radilo se o pronalaženju trenutka, davno sam odlučio. Klub će me uvek imati, želim da bucdem deo rešenja i mislim da je najbolje da odem 30. juna. Tako sam se dogovorio sa predsednikom, koji je sjajan, ide napred, svi su veoma važni u sportskom menadžmentu".

Ambicije do kraja sezone su naviše moguće, uverava mladi strateg.

"Imam energiju, nije stvar u energiji, stvar je u promeni kursa, čak ću pružiti i više od sebe u ova četiri meseca. Mislim da možemo da imamo dobru sezonu, posebno sam uzbuđen zbog Lige šampiona".

Jedan od glavnih segmenata predstavlja i porodica, zbog čega u ovom trenutku ne razmišlja o budućim planovima.

"Ne znam šta me čeka u budućnosti jer zbog ove uloge provodim manje vremena sa porodicom. Oni pate zbog toga, ne mogu da budem toliko sebičan tokom čitave karijere. Biću kod kuće neko vreme i odmarati se jer moram da budem sa svojom decom".

Ćavi je u Barselonu došao 6. novembra 2021. godine i do sada ju je vodio na 122 utakmice. trenersku karijeru je započeo tamo gde ju je i završio, u katarskom Al Sadu i vrlo brzo se preporučio klubu u kojem je postao živa legenda.


tagovi

Ćavi

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara