Ništa se nije promenilo, Totenhem i dalje dosadan... Zato je Everton spreman da mnogima pomrsi konce (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 13.09.20. | 19:34

Karamele slavile u Londonu golom Kalverta Luina - 1:0

Nova sezona, stari problemi. Totenhem je i dalje nema igru, nema agresiju, a o nekakvoj dominaciji na terenu se odavno ne priča. Žoze Murinjo će morati da pronađe čarobni štapić kojim će pokušati da promeni situaciju u svojim redovima i Pevce učini ozbiljnim kandidatima za visok plasman u ovoj sezoni. U potpuno drugačijoj situaciji je Karlo Anćeloti, koji je izgleda posložio kockice po svojoj želji u Evertonu. Njegov tim je kvalitetnom igrom nadigrao Totenhem u Londonu i odneo tri velika boda za Liverpul - 1:0 (0:0).

Smušenost u domaćim redovima kaznio je odlični Dominik Kalvert Luin, koji je u 55. minutu razgrnuo svoje čuvare i snažnim udarcem glavom krnunisao perfektan centaršut Luke Dinja. Taj pogodak se ispostavio dovoljnim za pobedu Karamela, s obzirom da Totehnem do kraja meča nije uspeo u mnogo navrata da ugrozi gol Džordana Pikforda.

Izabrane vesti

Murinjo je prvi put u karijeri doživeo prvenstveni poraz na startu sezone. U dosadašnjih 18 startova ostvario je 11 pobeda i sedam remija, ali je taj niz prekinut u 19. sezoni legendarnog Portugalca.

A nije uspeo ni pre toga. Sve osim pokušaja Dele Alija u 33. minutu gotovo da nije vredno pomena. Sa druge strane, Hames Rodrigez je Evertonu doneo viši stepen tehničkog kvaliteta na terenu, više talenta i fudbalske ideje, dok su Alan i Abdulaj Dukure obezbedili čvrstinu manevru i u ogromnoj meri rasteretili poslednju liniju tima.

Everton je odmah ozbiljno zapretio velikom šansom Rišarlisona, a u finišu prvog poluvremena ozbiljno je zapretio i Hames Rodrigez. Nekoliko minuta pre jedinog gola na utakmici Kolumbijac je stavio u odličnu poziciju Rišarlisona, ali Brazilac večeras nije imao svoj dan kada je u pitanju realizacija, iako je konstatno bio opterećenje za Totenhemove bekove. Poslednju priliku da se upiše u strelce Rišarlison je propustio u 72. minutu. Do drugog gola u samoj završnici mogao je Kalvert Luin, ali je njegov pokušaj osujetio Loris.

Karamele će narednog vikenda biti u prilici da potvrde večerašnje slavlje, pošto će dočekati Vest Bromvič Albion, dok će sa druge strane Totenhem pokušati da ispravi današnji kiks na gostovanju Sautemptonu.

PREMIJER LIGA - 1. KOLO

Subota

Fulam - Arasenal 0:3 (0:1)

/Lakazet 8, Gabrijel 49, Obamejan 57/

Kristal Palas – Sautempton 1:0 (1:0)

/Zaha 13/

Liverpul - Lids 4:3 (3:2)

/Salah 4 penal, 33, 88 penal, Van Dajk 20 – Harison 12, Bamford 30, Klih 66/

Vest Hem - Njukasl 0:2 (0:0)

/Vilson 56, Hendrik 87/

Nedelja

VBA - Lester 0:3 (0:0)

/Kastanj 56, Vardi 73pen, 83pen/

Totenhem - Everton 0:1 (0:0)

/Kalvert Luin 55/

Ponedeljak

19.00: (3,30) Šefild Junajted (2,75) Vulverhempton (2,55)

21.15: (5,20) Brajton (3,70) Čelsi (1,70)

Odloženo

Barnli – Mančester Junajted

Mančester Siti – Aston Vila

***kvote su podložne promenama



tagovi

Dominik Kalvert LuinŽoze Murinjo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara