Slavlje fudbalera Njuels Old Bojsa (AFP)
Slavlje fudbalera Njuels Old Bojsa (AFP)

Njuels golom u 25. sekundi izbio na čelo tabele u Argentini

Vreme čitanja: 2min | sre. 15.06.22. | 02:18

Ramiro Sordo postigao jedini gol na meču, Nikolas Kastro desetak minuta pre kraja promašio penal za sigurniju pobedu gostiju

Ume Njuels Old Bojs u poslednje vreme sa Taljeresom, a to je pokazao i noćas u 3. kolu argentinske elite. Jedan gol bio je dovoljan timu iz Rosarija da se domogne čela tabele i treći put uzastopno savlada popularne Matadore - 1:0. Iako su Leprozni mogli da postignu još koji gol, a vrlo lako mogli i da prime par komada, ispostavilo se da im je drugu pobedu u trećem meču sezone donela egzekucija Ramira Sorda iz 25. sekunde utakmice.

Rival iz Kordobe je momentalno počeo da traga za izjednačenjem, ali je splet okolnosti pomogao gostujućem timu da preživi teško gostovanje na kojem se suočio sa čak 23 udarca rivala. Imali su izabranici Havijera Sanguinetija sreću da fudbaleri Taljeresa nisu baš najbolje podesili nišan, te da je samo jedan šut išao u okvir gola. Zaustavio ga je u 28. minutu Ramiro Makanjo tako što je vrhovima prstiju zakačio loptu koja je posle udarca Dijaza iz slobodnjaka završila na prečki.

Izabrane vesti

Finiš prvog dela doneo je dve glavobolje domaćinu. Ona blaža ogleda se u promašaju Mihaela Santosa koji je pred golom rivala, iako malo iskosa, imao maltene zicer, da bi u 45. minutu Rafael Perez napravio glupost i pred očima pomoćnog sudije u jednom duelu isporučio ruku u lice protivniku zbog čega je par sekundi kasnije isključen direktnim crvenim kartonom.

To je u drugom poluvremenu Njuelsu donelo mogućnost za sijaset kontra napada jer je Taljeres morao da juri rezultat sa desetoricom. Velike prilike su propuštali Huan Manuel Garisija i Giljermo Balzi, a najveću je upropastio Nikolas Kastro koji je u 83. minutu dozvolio Gvidu Ereri da mu odbrani penal. Srećom po Njuels, Taljeres u završnici meča nije bio toliko opasan, pa klub iz Rosarija može da se pohvali da je šest mečeva zaredom bez poraza od Matadora.



tagovi

Taljeres KordobaNjuels Old BojsArgentina 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara