(©Reuters)
(©Reuters)

Noć na Arekiju na ivici nervnog sloma, ponižena Salernitana je večni dužnik Veneciji (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 22.05.22. | 23:04

Udineze razneo Granatu (4:0), ali Kaljari i pored 31 šuta na gol nije mogao više od boda na severu zemlje (0:0)

Ko bi rekao da će na kraju, u poslednjem kolu Serije A, Venecija biti ta koja će odlučivati ko će s njom u niži rang. Na kraju je njenu milost osetila Salernitana, čiji su navijači gledali utakmicu protiv Udinezea na ivici nervnog sloma, ali na kraju, iako su doživeli puno poniženje, potekle su im suze radosnice.

Salernitana je doživela katastrofu kod kuće od Udinezea, izgubila je sa čak 4:0, a gosti su promašili i penal. Unapred pripremljeni karneval u gradu, zbog izborenog opstanka u nestvarnom finišu, crno-beli su potpuno uništili. Iako je Granata na kraju ostala u Seriji A, nikom nije bilo baš do slavlja, više su to bili kiseli osmesi i mlitava radost, jer je kartu spasa klubu sa Arekija uručila Venecija.

Izabrane vesti

Iako je davno ispao iz lige, klub sa severa Italije je odoleo Kaljariju, kojeg je jedan gol mogao da dovede do luke spasa. Tukli su momci sa Sardinije iz svih oružja, iz svih pozicija, ispalili čak 31 šut ka golu Venecije – uzalud. „Fenjeraš“ Serije A je odlučio da ispadne sa gospodskim manirima, nikom ništa nije hteo da pokloni i sa konačnih 0:0 na semaforu povukao je Kaljari sa sobom u drugoligaški ambis.

Sedam utakmica bez poraza spojila je Salernitana, iz izgubljene pozicije, sa mesta već viđenog putnika u niži rang, doplivala je do mesta iznad crte pred poslednjih 90 minuta prvenstva. I samo je trebalo da pobedi na svom terenu nezainteresovani Udineze, veselje je već bilo spremljeno, tribine pune do poslednjeg mesta... Samo što se ispostavilo da Udineze uopšte nije bio nezainteresovan.

Iako mu tri boda ama baš ništa nisu značila, tim iz Udina se razleteo po terenu i uhvatio od starta na pogrešnoj nozi domaćina, koji je izgleda previše ležerno ušao u meč. A, kada je osetio tvrdo – izgubio se. Crno-beli su poveli već u 6. minutu preko Delofuea i od tog momenta sve što je moglo loše da krene po Granatu – krenulo je. I gore od toga. Do poluvremena je bilo 3:0 za goste, koji su pritom promašili i jedanaesterac.

Suze na tribinama, pogotovo među mlađim navijačima, jasno su govorile da su lađe potonule. Jedina nada je ostala u Veneciju, koja je posle 45 minuta „nulom“ čuvala leđa Salernitani.

Svaki minut kao godina. I za navijače Kaljarija, koji su čekali gol za pobedu, za opstanak u Veneciji, kao i za navijače Salernitana, koji su se nadali da se rezultat u gradu na obali Jadranskog mora neće menjati. U poslednjih pet minuta niko u Salernu nije gledao ka terenu, već u – telefone.

Na koncu, ostala je 0:0 u Veneciji, a u Salernu je počelo traljavo slavlje. Nije ih bila sramota...

SERIJA A - 38. (POSLEDNJE) KOLO

Petak

Torino - Roma 0:3 (0:2)

/Ejbraham 33, 42 penal, Pelegrini 78 penal/

Subota

Đenova - Bolonja 0:1 (0:0)

/Berou 66/

Atalanta - Empoli 0:1 (0:0)

/Štulac 79/

Fiorentina - Juventus 2:0 (1:0)

/Dankan 45+1, Gonzalez 90+2pen/

Lacio - Verona 3:3 (2:2)

/Kabral 16, Anderson 29, Pedro 62 - Simeone 6, Lazanja 14, Hongla 76/

Nedelja

Specija - Napoli 0:3 (0:3)

/Politano 4, Zjelinski 25, Deme 36/

Inter - Sampdorija 3:0 (0:0)

/Perišić 49, Korea 55, 57/

Sasuolo - Milan 0:3 (0:3)

/Žiru 17, 32, Kesi 36/

Salernitana - Udineze 0:4 (0:3)

/Delofeu 6, Nestorovski 34, Udogi 42, Pereira 57/

Venecija - Kaljari 0:0



tagovi

SalernitanaVenecijaKaljariUdineze

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara