(MN Press)
(MN Press)

Nova imena u Novom Pazaru: Stigli Obradović i Šušnjar

Vreme čitanja: 2min | pet. 30.06.23. | 21:08

Povećava se konkurencija kraj Jošanice

U Pazaru mirno, mirno, pa bura. U taboru Plavih, po svemu sudeći, pažljivo vagaju po pitanju pojačanja, a tri dana pre polaska na Zlatibor jasno je da prednost dobijaju iskusni internacionalci. Poslednjeg dana radne sedmice, posle napadača Marka Obradovića, družinu novog kormilara Dragana Aničića pojačao je i štoper Aleksandar Šušnjar.

Momak rođen pre 27 godina u Australiji, u Pertu, prošao je mlađe selekcije Rada, a branio je boje dva nacionalna tima. Posle reprezentacije Srbije do 17 godina, nastupao je za U23 selekciju Australije, a debitovao je i za najjači tim popularnih Kengura. U Pazar dolazi iz australijskog Mekartura, da pojača poslednju liniju, u kojoj su trenutno od starosedelaca Slobodan Rubežić, Ensar Brunčević i golobradi Kemal Koničanin, kao i nedavno pristigli univerzalac pozajmljen od Crvene zvezde Uroš Lazić.

Izabrane vesti

Levonogi Šušnjar ranije je nosio dres južnokorejskog Busana, dok je u Češkoj i Slovačkoj branio boje Mlade Boleslav, Žiline i Teplica. U Rumuniji je igrao za Gaz Metan Medijaš, a u Litvaniji za Jonavu i Ekranas. Šušnjar u Novi Pazar stiže po isteku ugovora sa Mekarturom, kao slobodan igrač. Sa Plavima je dogovorio jednogodišnju saradnju.

A posle mladog Sava Arambašića, još jedan napadač stiže na obale Jošanice i Raške. Ofanzivna linija Pazaraca jača je za iskusnog Marka Obradovića, koji se vraća u Mozzart Bet Superligu posle polusezone u Uzbekistanu.

Obradović u Novi Pazar dolazi kao slobodan igrač, s obzirom da je raskinuo ugovor sa Metalurgom iz Bekabada inicijalno važeći do kraja 2023, a u novoj sredini trebalo bi da ostane narednih godinu dana.

Zanimljivo da je 31-godišnji centralni špic samo jednu sezonu proveo u najprestižnijem srpskom rangu. Tačnije, u najjačoj diviziji Srbije odradio je jedino jesenji semestar u takmičarskoj 2022/23, kada je na 17 prvenstvenih i jednoj utakmici Kupa Srbije u dresu subotičkog Spartaka postigao dva gola i dopisao tri asistencije.

Najraspucaniji je bio u komšiluku preko Drine, kao član Radnika iz Bijeljine, gde je tokom pet sezona u Premijer ligi i Kupu Bosne i Hercegovine postigao 48 golova, uz 13 ključnih dodavanja.

Fudbaler sa omladinskim stažom u Zemunu i Partizanu počeo je internacionalu karijeru u Belgiji. U dresu Eupena zabio je 13 puta i dodao asistenciju.

Tresao je i mreže u Rusiji igrajući za Jenisej iz Krasnojarsk (osam golova i tri asistencije), u Belorusiji kao vođa navale Torpedo Žodina (osam golova i asistencija), u Uzbekistanu kao igrač Nefči Fergane (13 golova i asistencija)... Proletos je na 13 mečeva za Metalurg Bekabad namestio jedan gol.

Obradović je bio i član selekcija Srbije do 15 i 17, ali i reprezentacije Crne Gore do 19 godina.


tagovi

Mozzart Bet SuperligaFK Novi Pazar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara