Dušan Lajović (©AFP)
Dušan Lajović (©AFP)

Lajović prvi od Srba ispao iz Rima: Dva puta servirao za set, nijednom se nije radovao

Vreme čitanja: 2min | sub. 11.05.24. | 18:54

Sebastijan Baez dobio oba taj-brejka i plasirao se u treću rundu

Savršena nedelja bila je iza srpskih tenisera na Mastersu u Rimu. Svi do jednog nizali su pobede i krupnim koracima koračali ka završnici. Ipak, pred sam ulazak u drugu sedmicu jedan je poklekao. Dušan Lajović prvi je naš predstavnik koji je završio učešće na turniru u Večnom gradu pošto je u drugom kolu poražen od Sebastijana Baeza – 2:0 (7:6, 7:6).

Šteta! Velika šteta za 64. tenisera sveta, jer je u oba seta imao po brejk prednosti i priliku da povede, odnosno izjednači rezultat, izgurao je Baeza do litice, ali nije uspeo da ga gurne u provaliju. Argentinac se izmigoljio iz Lajovićevih ruku i kroz dva taj-brejka pronašao put do treće runde.

Izabrane vesti

Lajović je početkom prvog seta stekao brejk prednosti, koji je uspevao da odbrani do pred sam kraj. Međutim, u trenutku kada je došao u priliku da povede zadrhtala je ruka četvrtog tenisera Srbije, Baez mu je oduzeo servis, a onda u taj-brejku lako izašao na kraj sa psihološki uzdrmanim rivalom.

U drugom setu i jedan i drugi servirali su vrlo slabo te je ovaj period igre obeležilo osam brejkova! Po četiri su napravila obojica, s tim da je do svog trećeg prvi došao Lajović, pa je pri rezultatu 5:3 još jednom servirao za osvajanje seta. No, opet isti scenario, Baez je iskoristio treću brejk loptu, potom bez izgubljenog poena izjednačio, a onda i poveo došavši do novog brejka.

Nije se ni Lajović predavao, uspeo je da izbori novi taj-brejk, spasao i dve meč lopte, ali treću nije uspeo.


tagovi

Dušan LajovićMasters Rim

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara