Uroš Kabić (©FK Vojvodina)
Uroš Kabić (©FK Vojvodina)

Novi dobar potez Vojvodine: Kabić produžio ugovor

Vreme čitanja: 2min | pon. 25.07.22. | 10:59

Novosađani čuvaju biser

Dok čeka povratak na teren, Uroš Kabić je produžio ugovor sa Vojvodinom do juna 2025. godine.

Uspeli su Novosađani tokom leta da podignu ekipu iz sivila, dolaskom Milana Rastavca na klupu i novim igračima igra je značajno unapređena, a potvrđuje to i sedam bodova u prva tri kola, odnosno trenutno drugo mesto u Mozzart Bet Superligi. Novi dobar potez novog rukovodstva Lala je produžetak saradnje sa 18-godišnjim Kabićem.

Izabrane vesti

Momak ponikao u Vojvodini propušta uvodne mečeve sezone zbog oporavka od mononukleoze, koja ga je sprečila i da učestvuje na nedavnom Evropskom prvenstvu za omladince. Ipak, povratak se približio, a mladi napadač nestrpljivo čeka da se vrati na teren.

Za prvi tim novosadskih crveno-belih Kabić, rođen 1. januara 2004, već je sakupio 31 meč i dao dva gola.

"Izuzetno mi je drago što smo postigli dogovor i što ću ostati u klubu u kom sam ponikao, jer smatram da mogu da ostavim dublji trag. Nadam se da ću se vratiti na teren kroz desetak dana i onda idemo u nove izazove i dokazivanja", istakao je Uroš.

Da se nešto pozitivno dešava na Karađorđu može se videti i po povratku interesovanja Novosađana za Vojvodinu. U nedelju protiv Spartaka iz Subotice na tribinama je bilo oko 6.000 gledalaca. Pohvalio je i mladi fudbaler atmosferu u klubu i rezultate tima na startu sezone.

"U klub su došli novi ljudi, koji su doneli potrebnu energiju i Vojvodina je onakva kakva treba da bude. Prezadovoljan sam igrom ekipe u prva tri kola i nadam se da ću doprineti da budemo još bolji i da nastavimo u istom smeru", doao je Кabić.

Produžetkom ugovora u Vojvodini žele i da se dodatno osiguraju za budućnost, pošto je prethodni dogovor o saradnji važio na još godinu dana. Podsetimo, zimus je Torino pokazao interesovanje za Uroša Kabića, čak i uspostavio kontakt sa Novosađanima, ali su Italijani želeli da ga dovedu prvo na šestomesečnu pozajmicu, pa tek onda pregovaraju oko obeštećenja, što se tadašnjim čelnicima kluba nije dopalo, te su pregovori prekinuti.

Ugovor takođe do juna 2025. produžio je i 20-godišnji Dragan Kokanović, koji je prošlu sezonu proveo na pozajmici u Kabelu, a ostaće tamo do kraja 2022.

"Konkurencija u Vojvodini sada je još jača, ekipa je odlično otvorila sezonu, očekivanja su velika i nadam se da će tako i ostati", istakao je Kokanović


tagovi

FK VojvodinaUroš KabićMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara