(MN Press)
(MN Press)

Stefanović: Da Kruševac podrži svoju decu

Vreme čitanja: 3min | ned. 28.04.24. | 09:53

Neki stari Napredak prema ambiciji, a novi prema sastavu dočekuje kragujevački Radnički u drugom krugu plej-ofa (18h, TV Arena sport 5)

 (Od dopisnika Mozzart Sporta iz Kruševca)

Neće verovatno Napredak prema dobrim rezultatima pamtiti ni ovaj plej-of Mozzart Bet Superlige, ali će za razliku od prošlog puta moći da se pohvali da je momcima bez seniorskog iskustva pružio šansu da skupe važne superligaške minute. Najpre je takvu priliku dobio Lazar Balević protiv Radnika, na pragu ulaska u doigravanje, i sa 16 godina upisao debi na velikoj sceni, da bi u Lučanima kao starter zaigrao Nikola Marinković, koja već ima sedam mečeva za najjači sastav Čarapana. Danas bi trebalo da im se pridruži mladi štoper, Pavle Mihajlović.

Izabrane vesti

Promena kursa za Kruševljane nastala je posle odlaska Vladimira Gaćinovića iz Kruševca. Napredak se stacionario među osam najboljih u Mozzart Bet Superligi i time još jednom završio misiju u prvenstvu. Podmladiće Čarapani sastav u preostalih šest mečeva, no pitanje je šta će se time dobiti na početku novog šampionata i koliko će omladinaca (pa i kadeta) ostati blizu prvog tima, tim pre što je na kraju sezone vrlo realna još jedna promena stručnog štaba, onog koga danas predvodi Ivan Stefanović.

Kako bilo, neki od mladih igrača će moći da se pokažu u svom gradu u tri susreta do kraja sezone, protiv Radničkog i oba večita rivala. Već danas protiv Kragujevčana (18h, TV Arena sport 5).

Akcenat je na pozivu za navijače, da dođu na stadion, podrže naš klub protiv favorizovanog Radničkog, baš kao što su radili u prethodnim utakmicama, jer je lepo igrati pred krvatim tribinama. Na meču protiv Kragujevčana sedmorica naših omladinaca će biti u protokolu, to su Balević, Mihajlović, Miladinović, Gajić, Milenković, Stanković i Skočajić, a Balević i Miladinović su zapravo još uvek kadeti. Ulaskom u plej-of omogućili smo šansu nadama, našoj perspektivi i budućnosti Napretka, da polako ulaze u seniorski fudbal. Kada na njih dodamo Marinkovića, povređenog Labana, Ristića i Kotlajića, koji su na pozajmici u Jedinstvu, kao i Đekovića, koji je takođe povređen, to je 12 momaka iz naše škole u prvom timu. Najviše zbog toga molim publiku da dođe i podrži našu decu. Kada na ovu priču dodam da je celokupan stručni štab takođe ponikao u omladinskoj školi Napretka, mislim da ne bi trebalo da brinemo za budućnost", govori Ivan Stefanović, prvi trener Čarapana.

Za razliku od domaćina, koji u meč ulazi bez velikih motiva, sezonu iz snova tim Feđe Dudića može da kruniše novom, trećom pobedom u prvenstvu protiv Napretka. Slavili su Kragujevčani jesenas pod Bagdalom i nedavno u Šumadiji istim rezultatom (3:1) i, ako danas ponove sličan uspeh, kupiće sebi zlatne bodove za ostanak na „koti 4“, koja garantuje plasman u evropske kvalifikacije. Ulaznicu za isti podvig preko Kupa Srbije, ispustili su pre nekoliko dana u svom domu.

Radnički je imao tešku utakmicu protiv Vojvodine, primio gol u nadoknadi, što je verovatno psihološki šok, ali svakako nije slučajno četvrti na tabeli. Sada im i ostaje samo prvenstvo, da kroz njega izbore plasman u Evropu. Na njima je pritisak, mi smo rasterećeni, iako svako voli da pobedi. Probaćemo da kroz loše strane njihove igre dođemo do trijumfa, uz afirmaciju još nekog igrača iz naše škole“, dodao je Stefanović.

MOZZART BET SUPERLIGA, 32. KOLO

Petak

Voždovac - Spartak 0:0

Čukarički - Mladost 4:1 (2:1)

/Kovač 31, Melo 39, 49, Rogan 90+1 - Silue 17/

Subota

Radnik - Novi Pazar 1:4 (0:2)

/Duronjić 82 pen - Adešina 25, Srećković 31, 71, Bojat 61/

Javor - IMT 1:1 (1:1)

/Stjuart 11 - M. Luković 19p/

Železničar - Radnički Niš 1:1 (0:0)

/Kahvić 49 - Ilić 90+2/

Nedelja

17.30: (8,00) Vojvodina (4,70) Crvena zvezda (1,40)

18.00: (3,15) Napredak (3,35) Radnički 1923 (2,30)

19.30: (1,90) Partizan (3,50) TSC (4,10)



tagovi

Napredak KruševacIvan StefanovićMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara