(©Starsport)
(©Starsport)

Novi Pazar sa posebnim motivom: Kako postati jedini tim u ligi sa dve pobede nad TSC-om

Vreme čitanja: 3min | ned. 05.02.23. | 09:57

Jesenas plavo-beli slavili u Bačkoj Topoli

Novi Pazar i TSC su do pre deset dana igrali fudbal po idealnim uslovima u Antaliji, a danas ih u 21. kolu Mozzart Bet Super lige očekuje zimski klasik na Džaizkoin areni (16.30, Arena Sport 6) na najavljenih minus pet, uz moguću snežnu vejavicu.

Kandidati za izlazak na evropsku scenu Čukarički i Vojvodina napravili su dobar posao pobedom u Subotici (3:1), odnosno remijem protiv šampiona u Ljutice Bogdana (1:1), a i Voždovac je trijumfom u Kragujevcu (1:0) pokazao aspiracije prema kvalifikacijama za Ligu konferencija. Da bi na tabeli ponovo dostigli Zmajeve iz Zaplanjske, ali i novosadsku Staru damu, trenutno sedmoplasirani pazarski Plavi moraju i drugi put u tekućem šampionatu da dobiju respektabilnu družinu iz Bačke Topole. Maksimalan učinak u jednoj sezoni protiv TSC-a, to je nešto što Novom Pazaru nikada ranije nije pošlo za rukom.

Izabrane vesti

Pre šest meseci na TSC areni presudila je majstorija uveliko bivšeg Pazarca Zorana Danoskog, a s obzirom na vreme ovog vikenda kraj Jošanice i Raške, imajući u vidu i kvalitet odbrana oba rivala, neće biti iznenađenje da i popodnevno vojevanje odluči samo jedan trenutak inspiracije, pad koncentracije ili nečija kardinalna greška.

Voleo bi mladi stručnjak Aleksandar Stanković da ima bolje uslove za fudbal na debiju u ulozi šefa struke Novog Pazara, ali u novonastalim okolnostima moraće, kako je i sam najavio, da u nadmudrivanju sa dobrim drugarom, kolegom i trenerskim klasićem Žarkom Lazetićem posegne za „planom B“.

Po pitanju fudbalske filozofije, ovaj Pazar ne bi trebalo da se razlikuje mnogo od onog iz jesenje polusezone, čiji je profil namestio Vladimir Gaćinović, a zadržao ga Damir Čakar. Odlasci kapitena Stefana Lončara i pouzdanog Seada Islamovića zahtevaju nova rešenja u manevru, ali i daju prostora sve sigurnijem Miljanu Momčiloviću, te zimskim akvizicijama Petru Đuričkoviću i Samiru Radovcu, s tim što doskorašnji adut mostarskog Veleža zbog kasnijeg dolaska energetski još uvek nije na željenom nivou.

Kada je u pitanju neophodni bonus, Stanković ima varijantu manje od dvojice prethodnika na klupi. Tokom priprema u Turskoj teško se povredio veliki borac na sredini terena Semir Alić, pa su sada među ponuđenim odgovorima vezista Momčilović, Mitar Ergelaš kao zanimljiv levi bek u najavi i mladi špic pozajmljen upravo od TSC-a Slobodan Stanojlović, koji je postigao prelep gol iz slobodnog udarca u poslednjoj proveri protiv Černomoreca iz Odese. Od pomenute trojice, najbliži terenu od prvog minuta je Momčilović.

Biće zanimljivo videti kako će Stanković da otkloni jedinu dilemu pri odabiru startnih 11, koju je vezao ponajviše za meteorološke prilike, a koja bi trebalo da se odnosi na ofanzivno rešenje na levoj strani, iza isturenog Andrije Majdevca. Mesto nišane prekaljeni Nenad Gavrić i iskusni novajlija Miloš Filipović.

Čini se da je preostalih deset dresova podeljeno, pa drugoj najboljih odbrani Mozzart Bet Superlige domaćin trebalo da se suprotstavi u osnovnoj formaciji 4-1-4-1, koja se ofanzivno transformiše u 4-3-3.

NOVI PAZAR (4-1-4-1): Kljajić - Pešukić, Rubežić, Joksimović, Jović - Momčilović - Nikčević, Mijić, Đuričković, Gavrić - Majdevac.

MOZZART BET SUPERLIGA, 20. KOLO

Petak

Kolubara - Radnik Surdulica 1:0 (1:0)

/Milićević 31/

Subota

Radnički - Voždovac 0:1 (0:1)

/Pantović 31 pen/

Radnički Niš - Mladost Lučani 2:1 (0:1)

/Pejović 46, Škrbić 90+1 - Jojić 40/

Crvena zvezda - Vojvodina 1:1 (1:1)

/Katai 28 - Kabić 25/

Spartak - Čukarički 1:3 (0:1)

/Hrstić 74 - Adžić 16p, Lučić 83, Tomović 90+3/

Nedelja

14.30 (10,00) Napredak (4,70) Partizan (1,35)

16.30 (3,35) Novi Pazar (3,20) TSC (2,20)

18.30 (2,40) Mladost GAT (3,10) Javor (3,20)



tagovi

FK Novi PazarTSC Bačka TopolaMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara