Ćiro Imobile i Sergej Milinković Savić (Reuters)
Ćiro Imobile i Sergej Milinković Savić (Reuters)

Novo remek delo umetnika Milinković Savića, ali defanzivci su rak rana Lacija (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 31.08.22. | 20:45

Nebeskoplavi prokockali pobedu

Davno beše tamo neka 2001. kada je Rim preuzeo primat u italijanskom fudbalu, a Lacio i Roma osvajali uzastopne titule i delili lekcije velikanima sa severa. Prošla je 21 godina od poslednjeg skudeta u Rimu a početak ove sezone je nagovestio da se u prestonici opet igra dobar fudbal.

Posle četiri kola, Roma se šepuri sa vrha tabele a Lacio je prokockao lepu šansu da i on bude uz rame gradskom rivalu na prvom mestu. Nebeskoplavi su u nadoknadi vremena prokockali pobedu na gostovanju Sampdoriji i morali da se zadovolje bodom – 1:1.

Izabrane vesti

Kao i mnogo puta do sada, ključna poluga Lacija u napadu je bio tandem Sergej Milinković Savić – Ćiro Imobile. Srpski vezista pakuje, Italijan pogađa. Toliko dobro sarađuju i poznaju jedan drugog pa ponekad izgleda kao da mogu da igraju zavezanih očiju. Ili makar bez gledanja što je srpski as večeras i demonstrirao.

Milinković Savić je zimus u pobedi nad Salernitanom zabeležio jedan od najlepših poteza sezone u Seriji A kada je spektakularnom štiklom asistirao Imobileu. Potez je na Apeninima tih dana hvaljen kao remek delo za fudbalski muzej.

Srpski fudbalski umetnik je nešto slično ponovi i večeras na stadionu Luiđi Feraris. Opet je majstorskim potezom petom matirao odbranu rivala i asistirao Imobileu koji je izašao sam na golmana i rutinski pogodio. Posle takve asistencije, egzekucija je bila lakši deo posla...

Od početka prošle sezone u „ligama petice“ Milinković Savić je vezista sa najviše asistencija. Ovo večeras mu je bila 14. Bajernov Jozua Kimih je drugi sa 13. Kapa dole...

Delovalo je da će taj mat u režiji tandema SergejĆiro iz 21. minutu je bio dovoljan Laciju da osvoji ceo plen u Đenovi, ali se na kraju opet otkrila najveća boljka Nebeskoplavi. Odbrana koja je već godinama daleko ispod nivoa ofanzivnog dela tima. Neverovatno je kako su Patrik i Marušić u nadoknadi vremena lošim kretanjem i razmišljanjem dopustili Gabijadiniju da primi lopti i iskoristi stopostotnu šansu koja mu se ukazala...

Po ko zna koji put su defanzivci debelo koštali Lacio. A i tokom meča su imali još neke loše epizode kao naprimer u 25. minutu kada su umalo napravili penal nad Kvaljarelom ali je sudija progledao kroz prste. 

Doduše, Lacio je ovakav kraj i prizvao kukavičkom igrom u drugom poluvremenu gde nije stvorio nijednu iole ozbiljnu priliku osim kada je posle primljenog gola u nadoknadi vremena Sergej ostao kratak za koji centimetar u skoku i propustio šansu za pobedu.

A posle tri uzastopna remija 0:0, Fiorentina je danas prošla još gore. Udineze je na svom terenu slavio 1:0. Domaći trener Andrea Sotil nije imao popusti za sina Rikarda na levom krilu Fiorentine. Gol odluke je postigao sjajni Portugalac Beto ali veći deo posla je odradio Đerar Deulofeu koji je ukrao loptu Venutiju a potom i asistirao. Od srpskih igrača u startnoj postavi Viole se našao samo Aleksa Terzić dok je Luka Jović dobio šansu u samom finišu meča.

SERIJA A - 4. KOLO

Utorak

Sasuolo - Milan 0:0

Inter - Kremoneze 3:1 (1:0)

/Korea 12, Barela 38, Martinez 76 - Okereke 90/

Roma - Monca 3:0 (2:0)

/Dibala 18, 32, Ibanjez 61/

Sreda

Empoli - Verona 1:1 (1:0)

/Baldanci 26 - Kalon 69(

Sampdorija - Lacio 1:1 (0:1)

/Gabijadini 90+1 - Imobile 21/

Udineze - Fjorentina 1:0 (1:0)

/Beto 17/

20.45: (1,30) Juventus (6,00) Specija (11,0)

20.45: (1,27) Napoli (6,00) Leče (10,0)

Četvrtak

20.45: (1,75) Atalanta (3,70) Torino (5,40)

20.45: (1,95) Bolonja (3,60) Salernitana (4,20)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Sergej Milinković SavićĆiro Imobile

Obaveštavaj me

Lacio

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara