Antoni i Dejvi Klasen (Reuters)
Antoni i Dejvi Klasen (Reuters)

Obrisi Ajaksove buduće kolonije na Old Trafordu: Junajted završava Antonija za 45.000.000

Vreme čitanja: 2min | uto. 21.06.22. | 10:21

Prethodno je Barseloni poslata pojačana ponuda za Frenkija de Jonga, a predstavnici Crvenih Đavola nalaze se u Amsterdamu gde rade na finalizaciji transfera brazilskog krila

Nije mnogo Mančester Junajted napravio prošlog leta kada je spiskao 140.000.000 evra na Džejdona Sanča, Rafaela Varana i Kristijana Ronalda. Ogroman trošak bio je dovoljan samo za plasman u Ligi Evrope, a kako je nedavno Erik Ten Hag preuzeo kormilo na Old Trafordu, u klubu su shvatili da će za uspeh novog Junajtedovog projekta biti neophodno dati novom treneru odrešene ruke da selektira tim. To naravno sa sobom nosi nove troškove koji bi lako mogli da nadmaše prošlosezonske.

Ideja doskorašnjeg stratega Ajaksa jeste da na Teatru snova okupi malu koloniju fudbalera sa kojima je sarađivao na Johan Krojf areni. Već duže vreme glavna meta je Frenki de Jong za kojeg je premijerligaš poslao pojačanju ponudu od 70.000.000 evra, ali uporedo sa pregovorima sa Barselonom, emisari Junajteda obreli su se Amsterdamu gde pokušavaju da završe prvo veliko pojačanje ovog leta. Od jutros britnska štampa, ali i evropski mediji bruje o tome da je transfer lepršavog Brazilca Antonija na Old Traford u završnoj fazi i da će obeštećenje biti oko 45.000.000 evra.

Izabrane vesti

Sa Džejdonom Sančom, Entonijem Elangom, pa i Markusom Rašfordom na levom krilu, Junajted ne mora da brine za taj deo terena, ali nakon skandala koji je napravio supertalentovani Mejson Grinvud i njegove suspenzije, desno krilo je postalo deficitarna pozicija. Tu bi Antoni bio idealno rešenje, kako zbog činjenice da ga Ten Hag odlično poznaje, tako i zbog vrhunskih igara koje je demonstrirao u Erediviziji i Ligi šampiona. Na 33 meča u svim takmičenjima prošle sezone je postigao 12 i namestio 10 golova, ali i više nego brojkama, plenio je Brazilac potezima rođenim na plažama Sao Paula - vanserijskom tehnikom i driblingom, lakoćom sa kojom je obilazio protivničke fudbalere.

Da je Ten Hag očigledno rešen u nameri da napravi Ajaksizaciju Junajteda govori i detalj da su mu osim De Jonga i Antonija, velike želje štoperi Jurijen Timber i Lisandro Martinez. U svakom slučaju sa potencijalnim kupovinama De Jonga i Antonija izbio bi minimum 115.000.000 iz kase. Kako stvari stoje rešili su Crveni Đavoli da prebace prošlogodišnjih 140.000.000 evra.

Upravo slučaj Antoni vrlo jasno pokazuje da će Junajted biti ozbiljan faktor na letnjoj pijaci iako ne nudi mogućnosti igranja u Ligi šampiona. Ali Ten Hag je doveden ni zbog čega drugog nego da vrati Junajted u evropsku elitu i vrh Premijer lige.


tagovi

AntoniLetnji prelazni rok 2022Transferi uživoAjaksMančester Junajted

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara