Starteri Partizana protiv Sabaha (© FK Partizan)
Starteri Partizana protiv Sabaha (© FK Partizan)

OCENE – PARTIZAN: Jovanović je golman kakav se čekao! Samo da Kalulu ne bude kao Bajbek

Vreme čitanja: 1min | čet. 10.08.23. | 21:08

Severina kao na korzou, bekovi skoro da nisu postojali, crno-beli pali posle izlaska Kanutea i Belića

Izabrane vesti

Aleksandar JovanovićGolman
Golmanu svaka čast. Šta je bilo do njega, branio je. Takav čuvar mreže je Partizanu potreban. Skinuo je zicer u prvom poluvremenu, još jedan u drugom, ukrotio penal i sprečavao da gosti obilnije krvare. Samo što ni rođeni Nišlija nije svemoguć, iako nije kriv za golove. Ako je nešto dobro za crno-bele sa dalekog gostovanja onda je to činjenica da je u liku nekadašnjeg reprezentativca dobio stabilnost među stativama. U moru crnih makar jedna bela tačka.
Ocena
7
Aleksandar FilipovićOdbrana
Bekovi Partizana skoro da se nisu ni pojavili u Azerbejdžanu. Desni je dozvolio Letiću da pravi ozbiljnu razliku u prvom poluvremenu i mada će mnogi upirati prstom u bivšeg fudbalera BATE Borisova, istina je da mu je nedostajala bolja saradnja i(li) komunikacija sa Ksanderom Severinom, jer je Sabah po toj strani pravio višak sve vreme. Napred maltene bez učinka. Nekoliko ubačaja – nikome!?
Ocena
5
Svetozar MarkovićOdbrana
Od svih defanzivaca srpskog predstavnika jedino se za kapitena može konstatovati da je nešto vredno pomena uradio. Beše to u onoj situaciji kad je dvaput u razmaku od nekoliko sekundi sprečio vođstvo domaćina. A i to je bilo samo zrno pozitivnog u pesku negativnosti. Loše postavljanje, loše čitanje, mimika, govor tela... Skromno za štopera Partizan.
Ocena
5.5
Mihajlo IlićOdbrana
Samo zbog činjenice da je najmlađi u ekipi ne bi ga trebalo osuđivati, mada je isto tako primetno da je odigrao ispod nivoa koji je negovestio, da fizički nije mogao da parira Nurijevu, Margariti i Emanuelu. Nekoliko loših reakcija još uvodu meča uticali su da mu se samopouzdanje sroza na nisku tačku.
Ocena
5
Nikola AntićOdbrana
Teško je oceniti ko je od bočnih igrača u sastavu Igora Duljaja pružio manje. Novajlija iz Himkija je non-stop „visio“, ostavljao širok prostor iza sebe, dozvoljavao rivalu da pravi višak. Na kraju krajeva, tako je Sabah postigao i drugi gol, jer je Antić zakasnio da skine loptu ispred Alaskarova, posle čega je na ubacivanje Isaeva završila u mreži. Napadački tek nekoliko izleta, bez efekta. Uz napomenu da je jednom zakinut za žuti karton, kad je prevario Margaritu, a ovaj ga, mimo logike, uhvatio za nogu!?
Ocena
5
Kristijan BelićVezni
Zavisi iz kog ugla se posmatra... Opet je dozvolio sebi žuti karton u ranoj fazi, već u četvrtom minutu, što mu je uticalo na agresivnost u nastavku, s tim da je opšti utisak da je sudija iz Gruzije u toj situaciji ogrešio. Kasnije je kontrolisao emocije i uspeo da privede meč kraju bez suludih poteza koji bi koštali tim. Defanzivno korektan, utisak je da sa Frankom Kanuteom može da formira kvalitetan tandem, ali da bi njihova izdanja došla do izražaja potrebna je bolja igra ostatka tima, što na evropskoj premijeri nije bio slučaj.
Ocena
6
Frenk KanuteVezni
Najbolji Partizanov igrač u polju. Ostavio je utisak atipičnog zadnjeg veznog, razume fudbal, ne boji se da ponese loptu napred, započne akciju. Tuđe zaustavlja uglavnom pametnim postavljanjem i korišćenjem dugih nogu. Lako se kretao, pokrivao veliki deo terena i nije slučajno što je gost matiran dvaput u kratkom roku kad su Afrikanac i Belić izašli sa terena. Bez njih se tim iz Humske doslovce raspao.
Ocena
6.5
Ksander SeverinaVezni
U nizu dijaloga sa igračima, a posebno strancima, Igor Duljaj bi mogao vreme da posveti Holanđaninu i objasni mu da je došao u sredinu u kojoj je neoprostivo šetati se terenom kao korzoom, misliti samo na napad i zanemariti obaveze u odbrani. Baš tako se ponašao novajlija iz Den Hana. Da je bar nešto u ofanzivi napravio... Ovako, ostaće žal za šansom iz 15. minuta, mada je i tad imao Kalulua i Meniga. Želja za samoisticanjem!? Ako je to, neće proći. Vodi se da je skrivio penal, iako je jasno da je Partizan u toj situaciji oštećen.
Ocena
5
Aldo KaluluNapad
Prvi utisak – loš. U Bačkoj Topoli je isključen, u Novom Sadu nije igrao zbog suspenzije, u Bakuu je dobio šansu ulozi startera, na omiljenoj poziciji, iza napadača, a nije se proslavio. Sezona je tek na početku i možda će se novajlija iz Sošoa popraviti. Samo da ne krene stopama prethodnog Francuza u Humskoj, Žana Kristofa Bajkeba. Na kraju krajeva, bivši đak Liona, doveden sa velikom reputacijom, angažovan je kako bi pravio razliku baš na ovakvim mečevima. Mora bolje.
Ocena
5
Kvinsi MenigNapad
Ništa, ništa i opet – ništa. To što je majstorski pogodio u Novom Sadu jeste pečatiralo pobedu Partizana nad Vojvodinom, ali nije signal da bi Holanđanin svaki put kad primi loptu u zoni šuta trebalo da puca. U Azerbejdžanu mlako i nekontrolisano, tako da je fudbal jedva dobacio do gola. Što se tiče prodora, kojima bi trebalo da maltretira protivnike, nije izveo nijedan. Zabrinjavajuće.
Ocena
5
Mateus SaldanjaNapad
Kakvi su mu saradnici bili ovog četvrtak u Bakuu, Brazilac i nije toliko loš. Pokazao je smisao za kombinatoriku kad je lansirao Severinu u šansu, sam je imao u drugom poluvremenu, ali sa krilima, daleko od kaznenog prostora i bekovima koji centriraju nasumično, nije ni mogao bolje. Odsečen, bez odgovarajuće lopte u prostor, kako bi iskoristio brzinu.
Ocena
5.5
Bibars NathoVezni
(Od 55. minuta) Očekivalo da se Izraelac ubrza igru Partizana umesto nesnađenog Kalulua, ali se utopio u bledo izdanje tima i ništa nije napravio napred.
Ocena
5
Danilo PantićVezni
(Od 66. minuta) Za zaborav. Jedna od najskromnijih partija na internacionalnoj sceni. Sve što je pokušao završilo se bezuspešno. Kod drugog gola Sabaha nije dovoljno pritisnuo Isaeva.
Ocena
5
Aranđel StojkovićOdbrana
(Od 66. minuta) Samo na trenutke je delovalo da će zakrpiti rupe na desnom boku, ali ni pojavljivanje doskorašnjeg člana TSC-a nije promenilo sliku nabolje.
Ocena
5
Aleksandar ŠćekićVezni
(Od 66. minuta) – U skoku dobar, na travi kritičan. Ništa Partizan posebno nije dobio njegovim ulaskom.
Ocena
5
Nemanja NikolićNapad
(Od 83. minuta) – Teško je bilo očekivati da za 13 minuta, računajući nadoknadu, zamaskira očigledne propuste kolega u prethodna 83.
Ocena
-
Igor DuljajTrener
Trener Partizana nije u pravu. Posle utakmice je rekao da je krivica njegova i da ništa nije do igrača, međutim, baš je suprotno. Ko je mogao da zabrani Severini da se vrati u odbrani, Antiću ili Filipoviću da zaustave pokretljiva krila Sabaha, ili Kaluluu i Nathu da podele kvalitetan pas napred? Energija i govor tela crno-belih su bili u suprotnosti sa prikaznom u prva dva kola prvenstva. Duljaju se može zameriti što mu tim nije imao nikakvu reakciju ni posle prvog, a kamoli drugog gola, kao da je jedva čekao da se gostovanje završi. E, to nije do trenera, već do stava i karaktera. Kategorija koje će biti na ispitu narednog četvrtka kad je srpski predstavnik morati daleko bolje. Jer, jedan i po pokušaj za gol je nedopustivo loše i to je drugi detalj na kome će stručni štab morati da radi.
Ocena
5



tagovi

SabahKvalifikacije za Ligu konferencijeLiga konferencijeFK PartizanAleksandar JovanovićAleksandar FilipovićSvetozar MarkovićMihajlo IlićNikola AntićFrank KanuteKristijan BelićKsander SeverinaAldo KaluluKvinsi MenigMateus SaldanjaBibars NathoNemanja NikolićDanilo PantićAleksandar ŠćekićAranđel StojkovićIgor Duljaj

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara