(©Reuters)
(©Reuters)

Oglasio se Ronaldo: Nikada ne bih okrenuo leđa mojim drugovima i zemlji

Vreme čitanja: 2min | ned. 11.12.22. | 16:05

“Bilo je lepo dok je trajalo”, poručio Portugalac

Ispucali su se Portugalci posle ispadanja od Maroka u četvrtfinalu Mundijala, neki igrači su optuživali sudiju da ih je “namestio”, bivši asovi i javnost su napali selektora Santosa zato što je Ronalda ponovo ostavio na klupi… Samo je Kristijano Ronaldo prvi otišao u svlačionicu i iz nje izašao bez reči.

Dan kasnije Ronaldo, oko kojeg su bile brojne kontroverze tokom prvenstva sveta, oglasio se saopštenjem koje je objavio na društvenim mrežama. Prvu zvezdu Navigatora su optuživali da je zaratio sa selektorom, da je želeo da se povuče sa Mundijala, da je gurao sebe u prvi plan po svaku cenu...

Izabrane vesti

A, na koncu, ostala je priča i da je ovo Kristijanov poslednji šampionat sveta. Ni na jedno od tih pitanja svetska javnost nije dobila konkretan odgovor.

“Osvajanje Svetskog prvenstva sa Portugalijom je bio moj najveći i najambiciozniji san u karijeri. Srećom, osvojio sam mnogo titula na međunarodnoj sceni, uključujući i reprezentacijom, ali stavljanje imena naše zemlje na najvišu tačku na svetu je bio moj najveći san.

Borio sam se za njega. Borio sam se jako za moj san. Na pet utakmica sam bio strelac na Svetskim prvenstvima u ovih 16 godina, uvek uz sjajne saigrače i uz podršku miliona Portugalaca, dao sam sve od sebe. Ostavio sam sve što sam imao na terenu. Nikada nisam ustuknuo od borbe i nikada nisam odustao od borbe u tom dresu.

Nažalost, juče se san završio. Nije bilo svrhe reagovati u afektu. Samo želim da svi znate da je mnogo toga rečeno, mnogo toga napisano, bilo je mnogo spekulacija, ali moja posvećenost Portugaliji se nije promenila ni na trenutak. Uvek sam bio onaj koji se borio za ciljeve i nikada ne bih okrenuo leđa saigračima i mojoj zemlji.

Nemam mnogo toga da kažem sada. Hvala Portugaliji. Hvala Kataru. San je bio lep dok je trajao. Sada, nadam se da će vreme biti dobar savetnik i da će dozvoliti svakom da sam izvuče sve zaključke”, poručio je Kristijano Ronaldo



tagovi

Kristijano RonaldoKatar2022reprezentacija Portugala

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara