(©AFP)
(©AFP)

Olimpijakos na jedvite jade izbegao novo sramoćenje u Pireju (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 04.08.22. | 22:57

Jusef El Arabi „ukrao“ pobedu Slovanu iz Bratislave – 1:1

Olimpijakos ne zna gde udara, agoniji na Karaiskakiju nema kraja. Nekada ni evropski velikani tvrđavu crveno-belih nisu uspevali da osvoje, ovoga leta su se u Pireju svi naigrali fudbala. Eliminacija od Makabi Haife i poker u mreži na Karaiskakiju ostavili su trag na Olimpijakosu, nedelju dana kasnije na jedvite jade izbegao je poraz u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Na istorijsku blamažu pirejskog kluba nije se nakalemila nova bruka, A bio je Slovan iz Bratislave vrlo blizu da na revanš u Slovačku ponese kapital od jednog gola. Jusef El Arabi sačuvao je obraz Olimpijakosu i koliko-toliko novom treneru Karlosu Korberanu početak na užarenoj klupi učinio podnošljivijim – 1:1 (0:0).

Izabrane vesti

Klecala su kolena Olimpijakosu kada je engleski napadač Andre Grin – minulog leta stigao u klub iz Bratislave – matirao Tomaša Vačlika sredinom drugog poluvremena. Užasno je ragovao Sokratis papastatopulos u toj situaciji, želeo je da vrati loptu golmanu i – sve promašio. Samo ju je okrznuo i namestio Englezu, koji je poklon oberučke prihvatio. Pogodio je suprotan ugao i izazvao erupciju nezadovoljstva na Karaiskakiju.

Krenuo je domaćin na sve ili ništa, ubacio je Karlos Korberan u igru Lazara Ranđelovića, Matjua Valbuenu i Jusefa El Arabija, koji se trzajem glavom upisao u novoj sezoni i stavio grčkog šampiona u bolju poziciju pred put u Bratislavu.

Sunovrat slovenačkog fudbala se nastavlja. Poispadali su svi tamošnji klubovi iz kvalifikacija za Ligu konferencije, ništa bolje nije se proveo ni Maribor u Ligi šampiona. Produžio je putem staze za Ligu Evrope posle poraza od Šerifa u Kišinjevu na penala, a sva je prilika doživeće novu degradaciju.

Smeši se Mariboru selidba u kvalifikacije za Ligu konferencije, ona će mu biti poslednja nada i spas. Šanse slovenačkog šampiona da se plasira u plej-of Lige Evrope svedene su na minimum, Ljubičasti su položili oružje u Ljudskom vrtu. Nadigrao ih je HJK Helsinki i u Finskoj će braniti kapital od dva gola – 2:0 (0:0).

Večiti šampion Zemlje 1.000 jezera prodao je sjajnu akciju domaćinu početkom drugog poluvremena. Ušao je David Brauni sa krila u sredinu, izvozao čuvara i razmenio dupli pas sa Santerijem Hostikom, koji mu je loptu odložio petom, a vezista iz Papue Nove Gvineje je sproveo loptu u mrežu.

Ostavljao je Maribor previše prostora po bokovima HJK Helsinkiju, odbrana je bila plitka, krila i bekovi gostiju su to umešno koristili. Primirio je Muriljo dijagonalu, poslao loptu na drugu stativu, a Bojan Radulović je iskoristio savršen centaršut brazilskog beka. Neometan, sa dva metra, zakucao je loptu pod prečku.

LIGA EVROPE – KVALIFIKACIJE, 1. KOLO (PRVE UTAKMICE)

Četvrtak

AEK Larnaka - Partizan 2:1 (1:1)

/Garsija 34, Miličević 70 - Menig 18/

Fenerbahče - Slovačko 3:0 (2:0)

/Mor 17, Linkoln 45+2, 81/

Malme - Dudelanž 3:0 (0:0)

/Telin 54, Toivonen 81, Birmančević 85/

Maribor - Helsinki 0:2 (0:0)

/Brauni 47, Radulović 64/

Linfild - Cirih 0:2 (0:1)

/Ajegun 8, Gnonto 64/

Olimpijakos - Slovan 1:1 (0:0)

/El Arabi 87 - Grin 63/

Šamrok - Škupi 3:1 (2:0)

/Burk 13pen, Vots 29, onil 90+7 - Kueven 77/


tagovi

OlimpijakosSlovan Bratislavakvalifikacije za Ligu Evrope

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara