Umar Sadik u teretani (©Instagram/sadiq.umar19)
Umar Sadik u teretani (©Instagram/sadiq.umar19)

Oporavak brži od očekivanog: Sadik počeo da trenira pred meč sa Real Madridom

Vreme čitanja: 3min | ned. 29.01.23. | 14:13

Nigerijac, naravno, zbog teške povrede ligamenata kolena neće biti u konkurenciji za susret 19. kola Primere između Kraljevskog kluba i Real Sosijedada (nedelja, 21)

Samo 12 dana i tri utakmice pošto je za Umara Sadika Real Sosijedad platio Almeriji 30.000.000 evra, nigerijski fudbaler koji je karijeru oživeo u dresu Partizana doživeo je najtežu sportsku povredu, kidanje prednjih ukrštenih ligamenata. Prognoze su bile jasne, za Sadika je završena sezona. Međutim, izgleda da je napadač baskijskog tima uspeo da se zaleči brže nego što je iko mogao da pretpostavi, pred prvenstveni susret sa Real Madridom (nedelja, 21) počeo je da trenira.

Sadik je otpočeo da radi u teretani, što je ogroman korak ka povratkom na teren. Na njega će se, naravno, čekati još malo. Međutim i sam Nigerijac je poručio da očekuje da bude spreman potpuno pre nego što se šampionat Španije završi.

Izabrane vesti

Znao sam da kada jednom odlučite da su rezultati važni i da želite da istaknete svoju svrhu u životu, ne možete da ne budete još odlučniji i posvećeniji u svakodnevnom radu. Morate da budete nemilosrdno uporni da biste ispunili željeni cilj, ali sreća i zadovoljstvo koje ćete osetiti na kraju tog procesa su fenomenalni“, poručio je Sadik putem Instagrama.

Kada ćemo tačno da vidimo Sadika ponovo u akciji sa loptom, još je teško prognozirati. Svakako, u skorije vreme bi mogao da počne i sa lakšim treninzima sa ekipom. Ogromna stvar za trenutno trećeplasirani tim na tabeli, koji je u odličnoj poziciji da se plasira u Ligu šampiona.

21.00: (1,70) Real Madrid (3,70) Real Sosijedad (5,20)

Danas Sosijedad igra možda i ključan meč ka ostvarenju tog cilja. Ukoliko bi trijumfovao na „Santijago Bernabeuu“, preuzeo bi barem na kratko drugu poziciju od Kraljevskog kluba. Jer, među njima je razlika samo tri poena, s tim što Madriđani imaju jedan odigran meč manje.

U fenomenalnoj formi je Sosijedad, ako gledamo šampionat Španije. Nanizao je pet pobeda, zaključno sa trijumfom u Madridu nad Rajo Valjekanom (2:0) prošlog vikenda. Posle toga je međutim pretrpeo jedan poraz u četvrtfinalu Kupa kralja, od Barselone na Kamp Nou sa 1:0. To je bila jedina od šest utakmica u 2023. godini na kojoj nije Sosijedad trijumfovao, a presudio mu je tek drugi primljen gol.

Dva Reala se nisu sastala još uvek nijednom ove sezone, a prošle je Kraljevski klub dva puta trijumfovao. Prvo u San Sebastijanu sa 2:0, pa potom u martu prošle godine kod kuće sa 4:1. Zanimljivo, to je bio tek drugi trijumf Madriđana nad Sosijedadom na poslednjih pet susreta kod kuće. Pre njega su imali dva poraza, po jedan u Primeri i Kupu kralja, uz jedan prvenstveni remi.

Madriđani neće biti kompletni večeras. Nedostaju četvorica prvotimaca, Dani Karvahal, David Alaba, Orelijan Čuameni i najnoviji član spiska za bolovanje Ferlan Mendi. Mendi je na prošlom susretu sa Atletiko Madridom (3:1) povredio zadnju ložu, pa mu predstoji oko mesec dana pauze. Isto kao i Alabi, koji je protiv Viljareala obnovio povredu desnog ramena.

Nije ni Sosijedad naravno kompletan, pored Sadika nedostaju Ander Barenečea, Andoni Gorosabel, Aleks Sola, David Silva i Mikel Merino. Ovaj poslednji najviše nedostaje, pošto je tokom ove sezone učestvovao u ogromnom broju pogodaka tima iz San Sebastijana, sa dva gola i sedam asistencija.

---------------

Sve utakmice španske Primere ove sezone možete da gledate uživo na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je da budete registrovani, a registracija je besplatna.

-----------------

PRIMERA – 19. KOLO

Petak

Almerija - Espanjol 3:1 (1:0)

/Suarez 21, Baptistao 61, Portiljo 77 - Žozelu 90/

Subota

Kadiz - Maljorka 2:0 (2:0)

/Bongonda 10, Fernandes 39/

Đirona - Barselona 0:1 (0:0)

/Pedri 26/

Sevilja - Elče 3:0 (3:0)

/En Nesiri 29, 45+3, Akunja 43/

Hetafe - Betis 0:1 (0:0)

/Iglesijas 85/

Nedelja

14.00: (3,15) Valjadolid (3,20) Valensija (2,50)

16.15: (3,60) Osasuna (3,15) Atletiko Madrid (2,30)

18.30: (3,05) Selta (3,05) Atletik Bilbao (2,70)

21.00: (1,70) Real Madrid (3,70) Real Sosijedad (5,20)

Ponedeljak

21.00: (1,75) Viljareal (3,60) Rajo Valjekano (4,90)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

PrimeraReal SosijedadReal MadridUmar Sadik

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara