Majkl Antonio (©Reuters)
Majkl Antonio (©Reuters)

Oslabljena odbrana Čekićara u Lionu, raspucani Ruf adut na Ajbroksu

Vreme čitanja: 3min | čet. 14.04.22. | 12:44

Liga Evrope: Vest Hem bez Kurta Zume i suspendovanog Arona Kresvela. Rendžers bez Morelosa, ali tu je Jamajčanin, strelac tri pogotka za vikend u šampionatu Škotske

Čekićari nisu uspeli da slome otpor Liona u prvom meču (1:1) na Olimpijskom stadionu u Londonu. Vest Hem je u prethodnoj rundi eliminisao specijalistu za Ligu Evrope, Sevilju. Tim iz britanske prestonice je celo poluvreme igrao sa fudbalerom manje posle isključenja Aron Kresvela, pa bi na kraju mogli da budu zadovoljni remijem.

U revanšu u Francuskoj, menadžer Dejvid Mojes neće moći da računa na defanzivca Kurta Zumu. Bivši fudbaler Čelsija je povredio skočni zglob za vikend, kada je Vest Hem poražen od gradskog rivala Brentforda u Premijer ligi.

Izabrane vesti

Mojes je rekao da je to veliki udarac za njegov tim.

Još uvek ne znamo stepen povrede, ali on nije sa nama u narednom periodu”, istakao je Mojes.

21.00: (2,25) Lion (3,40) Vest Hem (3,45)

Isa Diop bi trebalo da zameni Zumu.

Oslanjali smo se na njega i ranija, kada Kurt nije bio na terenu", veruje nekadašnji menadžer Evertona, Mančester junajteda i Sosijedada.

Napadač Majkl Antonio je u golgeterskoj formi. Jamajčanin je postigao samo jedan gol u 2022. godini, ali i dalje uživa povenje škotskog stručnjaka.

Razočaran sam što nisam postigao dugo pogodak. Ovo je najduži niz bez golova u mojoj karijeri”, rekao je Antonio.

Kresvel je suspendovan zbog isključenja pre sedam dana. Van stroja za goste je i Anđelo Ogbona koji nastavlja da se oporavlja posle povrede kolena. U tim se vraća Manuel Lancini posle odležane kazne zbog kartona, dok bi i veteran Mark Nobl mogao da se vrati i bude u konkurenciji za startnih 11.

Lion ima problema s povredama. Golman Entoni Lopes i vezista Tangi Ndombele, strelac u prvom meču, kao i Usem Auar morali su napuste utakmicu u Strazburu u prethodnom kolu Lige 1.

Braga je jedini tim koji je u prvim mečevima četvrtfinala Lige Evrope iskoristio prednost domaćeg terena. Tim s Kamenoloma putuje u Glazgov s golom prednosti (1:0) golom Španca Abela Ruiza. Tim iz Glazgova je za vikend dobio Sent Miren sa 4:0 u domaćem prvenstvu i prekinuo niz od dva poraza.

21.00: (2,10) Rendžers (3,50) Braga (3,80)

Portugalski tim je u odličnoj formi, pobedila je na četiri poslednja duela. Problem za Đovanija van Bronkhorsta, trenera Rendžersa, je povreda kolumbijskog napadača Alfreda Morelosa. Otupljena je oštrica Škota, pa će u napadu da bude Jamajčanin Kemar Ruf koji je za vikend postigao tri gola i najavio da bi mogao da bude odlična zamena za najboljeg igrača i strelca. Za domaćina dugo ne igra Rumun Janis Hadži, a povređeni su i Šveđanin Filip Helander i Nigerijac Namd Oforboh. Za goste na Ajbroksu van stroja su Fernandes i Seguira.

---------------

Svaki dan igrač s najvećom pogođenom kvotom ide u Katar! Konkurencija je ogromna, ali u Mozzart avionu ima još dovoljno mesta.

---------------

LIGA EVROPE – ČETVRTFINALE (REVANŠI)

Četvrtak

18.45: (2,65) Atalanta (3,25) RB Lajpcig (2,70) /prvi meč: 1:1/

21.00: (1,40) Barselona (5,30) Ajntraht (8,00) /prvi meč: 1:1/

21.00: (2,25) Lion (3,40) Vest Hem (3,45) /prvi meč: 1:1/

21.00: (2,10) Rendžers (3,50) Braga (3,80) /prvi meč: 0:1/

***kvote su podložne promenama



tagovi

Liga EvropeGlazgov RendžersRendžersBragaVest HemLion

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara