Luis Murijel u prvom meču protiv Bikova u Lajpcigu (©Reuters)
Luis Murijel u prvom meču protiv Bikova u Lajpcigu (©Reuters)

Atalantin meč sezone: Totalna ofanziva, atomski fudbal i bitka do poslednje kapi krvi u Bergamu

Vreme čitanja: 3min | čet. 14.04.22. | 10:03

Liga Evrope: Boginja provincije loša u Seriji A, Gasperini sve karte baca na revanš s Bikovima. Lajpcig u seriji od 14 mečeva bez poraza

Sevale su munje i gromovi u Lajpcigu u režiji sastava Domenika Tedeska i Đan Pjera Gasperinija. Pucalo je sve na Red Bul areni, u utakmici u kojoj se ne postideli ni timovi koji se redovno vrzmaju oko “ušatog” pehara. Liga Evrope, a kao da je završnica Lige šampiona. Ponudili su Atalanta i Lajpcig sve što je trebalo: dva gola, tri stative i prečku, te jedan promašen penal, i najavili su spektakl u Bergamu. U prvom meču je bilo 1:1. Logika govori da je domaćin bliži polufuinalu, ali…

Tim iz Bergama ne može da se prepozna u Seriji A. Posle dva vezana poraza na Apeninima, plavo-crni ne mogu do Lige šampiona preko domaćeg prvenstva, pa im jedini izlaz do elite Liga Evropa. Bikovi su bez poraza svim takmičenjima više od dva meseca, odnosno 14 utakmica. Pre četiri dana četa Domenika Tedeska je pobedila Hofenhajm sa 3:0 i najavila da stiže u Lombardiju po pobedu i plasman među četiri najbolja tima u drugorangiranom evropskom takmičenju.

Izabrane vesti

U Nemačkoj, na Red Bul Areni, bilo je burno. Na Apeninima će biti još uzavrelija atmosfera, jer Atalanta i Lajpcig drugačije ne znaju, nego da udare direktno u glavu. Otvoreno, juriš bez garda, pa kako bude – bude. I nema veze ko je u kakvoj formi, ko je šta uradio za vikend, kakvo raspoloženje u kom taboru preovladava, jer su nepredvidivi, prevrtljivi. I najbolje lice čuvaju za kraj, a u Bergamu će za nekoga biti kraj evropskog puta.

18.45: (2,65) Atalanta (3,25) RB Lajpcig (2,70)

Polufinale je ulog, a u Lajpcigovom slučaju i serija nepobedivosti koja datira još od duela sa minhenskim Bajernom početkom februara. Lajpcig je samouveren, puca od samopouzdanja. Boginji provincije je tle počelo da se drma, noge da klecaju, ali kada će joj se ukazati bolja prilika za evropski trofej? Ko zna koliko godina će proteći dok ne bude ponovo tako blizu, nekoliko koraka od sna. Zato priprema sav arsenal koji poseduje, naoštrena je na bitku do poslednje kapi krv. Kvota u Mozzartu na igru GG3+ je 1,80.

KVOTA U MOZZARTU DA ĆE RB LAJPCIG DA OSVOJI LIGU EVROPE JE 5,00.

I neka su se desili Napoli i Sasuolo, jer sada je Atalanti nova evropska odiseja podjednako daleko gledano i kroz Ligu Evrope i kroz Seriju A. Obaveza je juriš, komandovanje totalne ofanzive za uzdisaje navijača kada Boga i Pašalić krenu u prodor, kada Malinovski katapultira đule, kada se stušte Zapata i Murijel. Kao zapete puške svaku grešku vrebaće Andre Silva, Soboslaj, Forsberg, Olmo i vihor Kristofer Nkunku.

Dobre vesti za trenera Atalanta Đan Pjer Gasperinija je da su se od povreda oporavili Remo Frojler i Berat Đimšiti. Obojica nisu igrali u subotu, kada je Boginja poražena u gostima od Sasuola (1:2). Na tom meču je igrao i Rafael Toloi koji se opravio od povreda brže nego što se u Bergamu očekivali. Prvi start od decembra je imao i Kolumbijac Duvan Zapata. Ostaje da se vidi, kome će Gasperini da ukaže šansu od dvojice Kolumbijaca, Zapati ili Murijelu, mada postoji mogućnost da obojica budu u prvoj postavi.

Svestan je Gasperini da mu je Liga Evrope prioritet.

Raskrsnica je četvrtak. Ako bismo ušli u polufinale Lige Evrope, to bi bio dobar uspeh. Ako se to ne desi, ostalo je još sedam utakmica u Seriji A i moramo da uradimo nešto posebno da bismo se kvalifikovali za Evropu”, istakao je iskusni stručnjak.

I gosti dolaze skoro kompletni. Nedostajaće samo reprezentativac Malija, povređeni Amadu Hajdara.

--------------

Svaki dan igrač s najvećom pogođenom kvotom ide u Katar! Konkurencija je ogromna, ali u Mozzart avionu ima još dovoljno mesta.

---------------

LIGA EVROPE – ČETVRTFINALE (REVANŠI)

Četvrtak

18.45: (2,65) Atalanta (3,25) RB Lajpcig (2,70) /prvi meč: 1:1/

21.00: (1,40) Barselona (5,30) Ajntraht (8,00) /prvi meč: 1:1/

21.00: (2,25) Lion (3,40) Vest Hem (3,45) /prvi meč: 1:1/

21.00: (2,05) Rendžers (3,50) Braga (3,90) /prvi meč: 0:1/

***kvote su podložne promenama



tagovi

Kristofer NkunkuLiga EvropeRB LajpcigAtalanta

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara