Kostić protiv Ter Štegena (© Reuters)
Kostić protiv Ter Štegena (© Reuters)

Barsina najteža utakmica: Nije dovoljno da pobedimo, moramo to sa stilom

Vreme čitanja: 3min | čet. 14.04.22. | 11:41

A Hristo Stoičkov hvali Filipa Kostića

Dobra jeste. Samo, ne toliko kao što se pričalo posle velike pobede u El Klasiku. I dalje je Barselona podložna oscilacijama. Ranjiva. Ponekad nezainteresovana. Jedini način da pobedi jeste da bude na maksimalnom broj obrtaja. Zato je javnost u Kataloniji upozoravala da ozbiljno shvati revanš sa Ajntrahtom kako bi se plasirala u polufinale Lige Evrope.

Nije baš takmičenje u skladu sa ambicijama kluba, mada nije Barsa bila među četiri najbolja pod UEFA okriljem tri godine otkako ju je Liverpul u epskom revanšu proleća 2019. sprečio da se bori za evropski tron. Sad može do utešne nagrade, jer je mnogi vide kao prvog favorita za pehar. Kad već do drugih ne može.

Izabrane vesti

Barselonini problemi bili su uočljivi na Nou Kampu protiv Galatasaraja, bila je ofanzivno ograničena kad se namerila na Sevilju, patila u prvom delu gostovanja u Frankfurtu, minulog vikenda primila dva gola od Levantea...

Potrebno je da se branimo bolje kad imamo loptu. Da se kvalitetnije pozicioniramo i više pritiskamo. Igramo kod kuće, nadam se da smo u stanju to da ostvarimo. Čujem da su u Ajntrahtu okarakterisali meč kao najvažniji u istoiriji. Verujte mi, i nama je! Iznenadila me atmosfera u Frankfurtu, nikad ranije nisam bio na tom stadionu, na njemu Ajntraht igra agresivno, ambijent je po nas bio neprijateljski. Nadam se da možemo da uzvratimo istom merom“, ističe trener Ćavi.

Glavna dilema stručnog štaba Barselone tiče se Đerara Pikea. Iskusni štoper nije igrao u Nemačkoj, propustio je i prvenstveno gostovanje u Valensiji i zbog bola u preponama je neizvestan. Ako ne bude mogao da igra štoperski tandem činiće Ronald Arauho i Erik Garsija. U suprotno, novajlija iz Mančeser Sitija će na klupu. Napred, zna se: Pjer Emerik Obamejan (već je prvi strelac tima sa deset golova, potisnuvši na drugo mesto Memfisa Depaja), sve bolji Feran Tores i Usman Dembele kao najbolji Barsin asistent u sezoni (čak 11 golova namestio u 2022). Uz napomenu da javnost ne traži samo prolaz, već polaz sa stilom.

Ovo je Barselona. U obavezi smo da igramo lepo. Nije dovoljno samo da slavimo 1:0. Potrebno je da igramo dobro. U ovom klubu morate da budete odlični u svakom segmentu, zato je naš dres najteži na svetu. Na planeti nema kluba kao što je ovaj. Da pobeđuje i igra dobro. Teška misija“, pojasnio je Ćavi.

Liga Evrope, 21.00: (1,40) Barselona (5,30) Ajntraht (8,00)

Kako ne važi pravilo duple vrednosti gola u gostima, rivali posle 1:1 od pre sedam dana reću sa identične startne pozicije. Barselonina prednost trebalo bi da bude u kcratom Nou Kampu, mada je najavljen dolazak 20.000 Nemaca u grad, pošto se Ajntrahtu nudi opet šansa kao tokom onih mečeva sa Čelsijem pre tri sezone. Gosti će prema propozicijama UEFA imati oko 5.000 navijača na tribinama. Ostali, ako se snađu. Mada je jasno da im drma fudbalska groznica i da se nadaju rušenju još jednog člana Primere, pošto su u prethodnoj rundi izbacili Betis. Trener Oliver Glasner je zabrinut zbog lošeg niza (šest utakmica bez pobede), ali ga raduju izdanja na strani (samo jedan poraz u minulih osam mečeva van svog doma), a uzda se i u Filipa Kostića. I ne sam ono. Srpskog reprezentativca kao veliku pretnju Marku Andreu ter Štegenu vidi i legendarni as upravo Barselone, Hristo Stoičkov.

Stvarno vam kažem, obožavam tog momka. Način na koji Kostić igra je sjajan. Pogotovo što uglavnom dejstvuje levom stranom, na kojoj sam i ja igrao. Poseduje Filip snažan karkater, pravi pobednički mentalitet“, nahvalio je Bugarin momak iz Kragujevca.

S razlogom. Ove sezone ostvario je već 12 asistencija. Trećinu Ligi Evrope. Protiv Betisa je njegov centaršut iz slobodnog udarca sprečio penale (Gvido Rodrigez postigao autogol). U Španiji je prošlog meseca bio i strelac. Možda može opet...

LIGA EVROPE – ČETVRTFINALE (REVANŠI)

Četvrtak

18.45: (2,65) Atalanta (3,25) RB Lajpcig (2,70) /prvi meč: 1:1/

21.00: (1,40) Barselona (5,30) Ajntraht (8,00) /prvi meč: 1:1/

21.00: (2,25) Lion (3,40) Vest Hem (3,45) /prvi meč: 1:1/

21.00: (2,05) Rendžers (3,50) Braga (3,90) /prvi meč: 0:1/

***kvote su podložne promenama


tagovi

Hristo StoičkovFilip KostićĆaviAjntrahtAjntraht FrankfurtLiga Evrope

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara