Osnovani pre 31 godinu, imaju već 16 titula: Kopenhagen ponovo najbolji u Danskoj

Vreme čitanja: 2min | pon. 29.05.23. | 21:07

Veliku uspeh mladog trenera Jakoba Nestrupa

Sezona je bila puna uspona i padova, čak se u jednom trenutku činilo da Kopenhagen neće izdržđati trku sa Nordsjelandom, ali su Lavovi još jednom pokazali moć i drugi put uzastopno se oktitili titulom šampiona Danske. Tim sa Parkena pokazao je još jednom da predstavlja personifikaciju uspešnosti, bar kada je reč o „severnjačkom fudbalu“, pošto je osnovan 1992. godine, a već na kontu ima 16 nacionalnih prvenstva.

Drugi put uzastopno Kopenhagen je pretekao konkurenciju, s tim što će ovaj trofej biti još slađi: osvojio je nekadašnji rival Crvene zvezde duplu krunu, i na sve to učestvovao jesenas u Ligi šampiona, pošto je bio bolji od Trabzona u kvalifikacijama, a potom igrao nerešeno sa finalistom Mančester Sitijem

Izabrane vesti

Ogroman uspeh za mladog trenera Jakoba Nestrupa (rođen 1988. godine), koji se sjajnim rezultatima u Viborgu preporučio Kopenhagenu. Bila je to odlična odluka tima sa Parkena.

Imao je mnogo uspona i padova Kopenhagen ove sezone. Prvenstvenu trku završio je čak sa devet poraza, ali mu je i takav učinak bio dovoljan da za prsa bude ispred Nordsjelanda.

Zanimljivo je da je Kopenhagen sa timom presečene starosti nešto veće od 23 godineuspeo da osvoji titulu šampiona Danske. Jeste povratak Andreasa Korenlijusa iz Trabzona pustio vodu na usta navijača Kopenhagena, međutim ove takmičarske godine veliku ulogu odigrao mladi napadač Mohamed Darami, doveden iz Ajaksa leta prošle godine. Na sredini je ključni igrač bio Rasmus Falk, dok je Marko Stamenić izgubio mesto posle potpisivanja ugovora sa Crvenom zvezdom.


tagovi

Kopenhagen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara