Lionel Mesi (©Reuters)
Lionel Mesi (©Reuters)

Oziji prežaljeni protiv Mesija i kompanije, Di Marija na klupi, šansa za Koreu ili Gomeza

Vreme čitanja: 3min | sub. 03.12.22. | 13:17

Mundijal u Kataru: Argentina veliki favorit protiv Australije večeras (20.00) u Al Rajanu u drugom meču osmine finala. As Juventusa ima povredu mišića i neće ga biti u startnoj postavi

Nema odmora u Kataru, za mnoge tek sada počinje Mundijal mečevima nokaut faze. Ispala je svetska supersila Nemačka, neće biti ni Belgije, Danske, Srbije, Urugvaja, Meksika, reprezentacija od kojih se očekivao plasman u osminu finala, ali favoriti su tu. Posle prvog kola najviše su strepeli Argentinci koji su senzacionalno poraženi od Saudijske Arabije (1:2). Lionel Mesi i drugovi su posle tog kraha zaigrali mnogo bolje, srušlil Meksiko (2:0), da bi u poslednjem meču grupne faze pregazili Poljsku (2:0), ne toliko krajnjim rezulatom koliko igrom, gde Robert Levandovski i drugovi nisu imali nikakve šanse.

Sve je došlo na svoje, Gaučosi su bil lideri grupe i za rivala dobili možda i najslabiji tim među 16, Australiju. Oziji su dobili favorizovani Tunis i Dansku, pa večeras u Al Rajanu (20.00) žele skalp jednog od favorita za krunu.

Izabrane vesti

Oba tima su osvojila po šest bodova u grupnoj fazi. Kao i Argentinci, i Australijanci su startovali porazom. Razbijenu su od Francuske (1:4), a onda su slavili minimalnim rezultatom. Odbrane obe selekcije nisu primile gol u poslednjih 180 minuta Mundijala.

20.00: (1,30) Argentina (5,80) Australija (12,0)

Selektor Argentine Lionel Skaloni je oprezan, šamar protiv Saudijske Arabje upalio je alarm. Sada više nema pravo na grešku.

Australija je dobar tim. Ovo je fudbal, 11 protiv 11. Moramo da ostavimo po strani priče sa smo favoriti, da smo već viđeni u četvrtfinalu. Pristup mora da bude kao protiv Poljske”, rekao je selektor Gaučosa i dodao:

Naš rival ima dobre napadače, iskusne veziste, visok nivo su pokazali u dosadašnjem toku šampionata”.

Problem za Argentince je povreda Anhela di Marije. Zvezda Juventusa bi mogla da počne meč s klupe zbog lakše povrede mišića. Postoje nekoliko varijanti. Di Mariju bi mogao da zameni Anhel Korea, druga je malo povučeniji Papu Gomez, a argentinski Ole piše da bi Leandro Parades mogao da počne meč ako Skaloni želi da počne opreznije. Mesiju bi društvu u špicu trebalo da pravi Hulijan Alvarez, dok postoji i varijanta da se u startnoj postavi nađe opet i Lautaro Martinez koji je posle dve slabije partije izgubio mesto startera na meču protiv Poljaka. Alvarez je postigao gol protiv Meksika, dok napadač Intera i dalje posti u Kataru.

MOZZART DAJE NAJVEĆU KVOTU NA SVETU NA POBEDU ARGENTINE PROTIV AUSTRALIJE.

U startnoj postavi Australije se očekuje nekadašnji fudbaler Crvene zvezde Miloš Degenek na poziciji desnog beka. Selektor Grejem Arnold podsetio se da je već dobio Argentinu u značajnom meču.

Naravno da idemo na pobedu. Vodio sam olimpijski tim u Tokiju, pobedili smo Argentinu sa 2:0".

KVOTA U MOZZARTU DA ĆE U FINALU MUNDIJALA DA IGRAJU ARGENTINA - ENGLESKA JE 11,0.

Ovi timovi su odigrali četiri meča u istoriji, nijedan na Mundijalima. Južnoamerička selekcija je tri puta pobedila, dok je jedan meč završen remijem (1:1). Pobednik ovog duela u četvrtfinalu igraće protiv boljeg iz duela Holandija – SAD. Ako sve bude prema očekivanjima, u polufinalu bismo mogli da gledamo sudar svetova, obračun Argentine i Brazila.

ARGENTINA – AUSTRALIJA, 20.00

AL RAJAN

Stadion: Ahmed bin Ali

Sudija: Šimon Marčinjak (Poljska)

ARGENTINA (4-3-3): Martinez – Molina, Romero, Otamandi, Akunja – Makalister, Fernandez, DE Paul – Korea, Mesi, Alvarez

AUSTRALIJA (4-4-2): Rajan – Degenek, Suter, Rouls, Behič – Moj, Irvin, Leki, Gudvin – Djuk, Mekgri

------------

Budi u timu koji ne gubi - svakog dana Mundijala Mozzart deli 11 puta po 50.000 dinara

------------

SVETSKO PRVENSTVO U KATARU – OSMINA FINALA

Subota

16.00: (2,15) Holandija (3,20) SAD (4,00)

20.00: (1,30) Argentina (5,80) Australija (12,0)

Nedelja

16.00: (1,35) Francuska (5,30) Poljska (10,0)

20.00: (1,60) Engleska (3,80) Senegal (7,25)

Ponedeljak

16.00: (3,80) Japan (3,15) Hrvatska (2,25)

20.00: (1,32) Brazil (5,40) Južna Koreja (12,0)

Utorak

16.00: (7,00) Maroko (3,60) Španija (1,65)

20.00: (2,00) Portugalja (3,40) Švajcarska (4,30)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Katar2022reprezentacija Argentinefudbalska reprezentacija ArgentineFudbalska reprezentacija Australijereprezentacija AustralijeLionel MesiLionel Skaloni

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara