Edinson Kavani (©Reuters)
Edinson Kavani (©Reuters)

Palmeiras favorit za krunu, Kavani nije u formi, Boku nosi huk Bombonjere

Vreme čitanja: 2min | čet. 28.09.23. | 23:05

Kopa Libertadores: Plavo-žuti u Buenos Ajresu noćas (02.30) domaćini brazilskom šampionu u prvom meču polufunala elitnog južnoameričkog takmičenja. Urugvajac samo jednom zatresao mrežu na osam mečeva u novom klubu

Može li Boka Juniors da stane na put vladavini brazilskih klubova poslednjih godina u Kopa Libertadoresu? Odgovor bismo mogli da dobijemo noćas (02.30) kada na čuvenoj Bombonjeri argentinski šampion iz 2002. godine dočekuje Palmeiras, prvaka kontinenta 2020. i 2021. godine i najbolji tim Brazila prošle sezone, u prvom meču polufinala.

Boka brani čast ostatka Zelenog kontinenta. Drugi polufinalni par je brazilski obračun Fluminensea i Internasionala (prvi meč na Marakani je zavrešen remijem – 2:2). Loše je ove sezone slavni klub igrao u domaćem šampionatu, pa je sve karte bacio na ovo takmičenje. Nije odbranio krunu u Argentini, koja je završila u vitrinama ljutog rivala, River Plejta.

Izabrane vesti

Tokom leta u redove plavo-žutih stigao je veliki as, doduše na zalasku karijere, Urugvajac Edinson Kavani. Nekadašnji as Napolija, Pari Sen Žermena i Mančester Junajteda imao je očajnu sezonu u Valensiji, a i u plavo-žutom dresu nije se proslavio, samo jedan gol na osam utakmica.

02.30: (2,95) Boka Juniors (3,00) Palmeiras (2,65)

Za vikend je prvak Gaučosa odigrao samo 1:1 sa Lanusom na svom terenu u Liga kupu. Trener Horhe Almiron je „promešao“ sastav, ostavljajući neke startere na klupi ili tribinama.

Verdao je za vikendu izgubio u Porto Alegreu od Gremija sa 1:0, pa i dalje ima sedam bodova manje od lidera Brazileiraa, Botafoga. Rafael Vejga je ključni igrač tima portugalskog stručnjaka Abela Fereire. Za golove su zaduženi Roni, Artur i mladi Endrik, budući fudbaler Real Madrida.

Trener Boke Horhe Almiron mogao bi da mladog Valentina Barka da ostavi na klupi. Kavani i pored loše forme predvodiće napad Boke, dok će sa krila da prete Hanson i Advinsula. Benedeto će biti džoker. Abel Fereira ne može da računa na krilnog napadača Dudua koji je završio sezonu zbog teške povrede. Van stroja je i Atuesta. Roni, Artur i Maike će biti trio u napadu.

Utakmice argentinskih i brazilskih klubova su uvek više od igre. Boka igra tvrde mečeve. Rasing je izbacila u četvrtfinalu posle penala. Na oba meča nije bilo golova posle 90 minuta. Palmeiras je lako eliminisao kolumbijsku Pereiru (4:0 i 0:0).

Tim iz Sao Paula će imati i motiv da revanšira Boki za poraz u dvomeču polufinala Libertadoresa pre pet godina. Tada je u Buenos Ajresu bilo 2:0 za domaćina (u revanšu 2:2), a oba gola su delo Darija Benedeta, koji i sada brani boje šampiona Argentine iz 2022. godine.

Palmeiras je na poslednjih 28 meča van svog stadiona u Libertadoresu (26 kao gost i dve finala na neutralnom terenu) izgubio samo dva puta.

-------------------

Igraj novog Prognozzera - osvoji do 100.000 dnevno sa NULA dinara uloga.

-------------------

KOPA LIBERTADORES - POLUFINALE (PRVI MEČ)

Četvrtak

Fluminense - Internasional 2:2 (1:1)

/Kano 10, 78 - Maljo 45+5, Patrik 64/

Petak

02.30: (2,95) Boka Juniors (3,00) Palmeiras (2,65)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Boka juniorsJužna AmerikaPalmeirasKopa Libertadores

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara