Keira Volš (© Reuters)
Keira Volš (© Reuters)

Pao rekord! Najskuplja fudbalerka sveta košta 555 puta manje od Nejmara

Vreme čitanja: 1min | sre. 07.09.22. | 11:03

Keira Volš iz Sitija u Barselonu

Opet je Barselona poremetila svetsko tržište. Tokom leta je to uradila jačajući muški tim, a ove srede ženski. Katalonci su doveli Keira Volš iz Mančester Sitija i tako oborili planetarni rekord po pitanju obeštećenja.

Na račun engleskog kluba će prebaciti 400.000 evra, što je najveći novac ikad izdvojen za potpis jedne fudbalerke. Prethodno je lestvicu podigao Čelsi kad je 2020. platio Volfzburgu 200.000 evra za Pernil Harder i tako Dankinju učinio najplaćenijom na zemaljskoj kugli.

Izabrane vesti

Sve dok se nije pojavila Volšova.

Srećna sam što sume za obeštećenja rastu. To sam oduvek želela. Na taj način se podstiče razvoj ženskog fudbala i dobro je da je sve više novca u igri“, rekla je Harderova kad je prelazila na Stamford bridž.

Sad će iz Mančester Sitija Keira Volš put Barselone, pošto su Građani prihvatili tekl treću ponudu poslati sa Kamp Noua ovog leta. I to poslednjeg dana prelaznog roka, pošto se pijaca zatvara u ponoć.

Volšova je bila ključna igračica Engleske na putu ka osvajanju Prvenstva Evrope ovog leta, a proglašena je za najbolju akterku finala sa Nemcama, igranog na krcatom Vembliju. Za osam sezona provedenih u Sitiju odigrala je 189 utakmica i dala osam golova, a sad će joj društvo u Barsi praviti najbolja igračica Evrope, Alešija Puteljas.

Podsetimo svetski rekord u konkurenciji muškaraca postavio je Nejmar prelaskom iz Barselone u Pari Sen Žermen za 222.000.000 evra. Brazilac je 555 puta skuplji od Volšove.


tagovi

Mančester SitiBarselonaženski fudbalKeira Volš

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara