PARTIZAN – TIM ZA ŠERIF: Napokon Belić! Prinudne rokade u odbrani, Kolorado nije spreman

Vreme čitanja: 2min | sre. 15.02.23. | 20:15

Gordan Petrić sa uglavno proverenim snagama

Pukao je Partizan kao zvečka u beogradskom duelu sa Mladosti, velike probleme pravio mu je i Napredak u Kruševcu, zato je zebnja navijača velika usled trećeg takmičarskog izazova u 2023. Onog sa najvećim ulogom, pošto je pred njim zahtevan duel sa Šerifom u Moldaviji.

Kako je opšta ocena da je najviše u prethodne dve utakmice zakazao vezni red, jer su se i Novosađani i Kruševljani naigrali fudbala na sredini, Grobari su nestrpljivi da vide opet na delu Kristijana Belića. Iz dva razloga. Prvi: uvukao im se pod kožu otkako je letos stigao iz Čukaričkog; drugi: cene njegov doprinos u grupnoj fazi Lige konferencije.

Izabrane vesti

Hvali ga i trener Gordan Petrić i napokon će ga promovisati u startera prve utakmice baraža vrednog plasman u osminu finala, na gostovanju u Kišinjevu (četvrtak, 21.00, TV Arena Premium 1, RTS 1). Prethodni duel nekadašnji član Olimpijakosa i Vest Hema je propustio zbog visoke telesne temperature, a kako je ozdravio trebalo bi da počne meč, energijom i trkom utiče na zaustavljanje akcija domaćina na stadionu Zimbrua.

To bi moglo da znači da će iz tima ispasti Patrik Andrade, pošto je i pod Bagdalom i u Humskoj izledao kao da je sa loptom na „vi“. Čak ga je Petrić prvog izvodio sa terena na minula dva meča i deluje logično da ga zameni Ljubomir Fejsa, kao čovek koji ima na desetina ovako značajnih evropskih utkamica, mada je kandidat i Hamidu Traore i možda je to jedina dilema stručnog štaba.

Do pomeranja će doći i u odbrani. Prinudnih. Kao na premijeri u kalendarskoj godini, Partizan opet neće moći da računa na Slobodana Uroševića, te će kapitena menjati Zlatan Šehović kome će to biti prvi evropski meč posle dugo vremena. Druga rokada je u srcu defanzivne linije, jer su kartoni izbacili iz stroja Igora Vujačića za duel sa Mladosti, pa će crnogorski štoper biti parnjak Svetozaru Markoviću.

U ofanzivi bi Partizan trebalo da se osloni na prepoznatljiv kvartet stranaca: Bibars Natho će biti zadužen za osmišljavanje akcija, Rikardo Gomeš i Fuseni Dijabate za realizaciju napada, uz nadu ljudi iz Humske da bi, kao prošle godine u ovo vreme, u Pragu, mogao da proradi Kvinsi Menig.

Još jedan internacionalac, Andres Kolorado, nije ni doputovao sa ostatkom tima u Kišinjev. Očito Kolumbijac još nije spreman za takmičarske izazove i moraće da poradi na fizičkoj spremi, s obzirom da je angažovan tek kad je okončan pripremni period.

Projektovani sastav crno-belih za prvi meč sa Šerifom: Popović – Filipović, Marković, Vujačić, Šehović – Fejsa, Belić – Dijabate, Natho, Menig – Rikardo.


tagovi

FK PartizanGordan PetrićKristijan BelićLiga konferencije

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara