Sa meča u Belgiji (©Starsport)
Sa meča u Belgiji (©Starsport)

Partizan zakasnio sa fudbalom i oprostio se od Evrope

Vreme čitanja: 4min | čet. 24.09.20. | 21:25

Crno-beli promašivali šanse za pobedu, stigla ga kazna u produžetku

Prekid filma za crno-bele. Kraj evropske sezone, snova o novoj jeseni na međunarodnoj sceni, milionima u klupskoj kasi. Nekonkretni, nedorečeni Partizan imao je na tacni prolaz u plej-of kvalifikacija, ali kao po starom fudbalskom aksiomu, ko promašuje šanse za pobedu, biva pobeđen.

Šarlroa ni po čemu nije pokazala da je bolji tim od srpskog predstavnika, nije stvorila iz igre gotovo nijednu pravu šansu, ali dva prekida u 120 minuta su joj bila dovoljna da nađe put do naredne runde – 2:1 (1:1, 1:0).

Izabrane vesti

Kao da je bilo suđeno da se ovako desi. Partizan je igrao očajno veliki broj utakmica od početka sezone, dok je ceh u domaćem prvenstvu platio, na evropskoj sceni je imao dva mršava prolaza sa penala protiv daleko slabijih timova, koje je trebalo da pojede za doručak. U Belgiji je to došlo na naplatu, iako ovog puta crno-beli nisu zaslužili poraz. Ali, mogu za sve samo sebe da krive...

Imali su puleni Aleksandra Stanojevića dovoljno dobrih šansi, pre svih Sejduba Suma, da zakažu duel sa poljskim Lehom sledećeg četvrtka u Humskoj za mesto u grupnoj fazi, imali su šansu i tri minuta pre kraja, ali ni to im nije bilo dovoljno za taj drugi gol. Crno-beli imaju za čim da žale, ipak utehe za ekspresno završenu evropsku sezonu nema.

Izgubio je Partizan prvo poluvreme gotovo bez izgubljenog metka. Iako Šarlroa nije bila ništa bolja, naprotiv, više se toga dešavalo na njenoj polovini, došla je rano do prednosti, već u 10. minutu, pa je mogla potom da kontroliše tok utakmice. Partizan je u velikoj meri izgledao kao na ostalim mečevima sezone: nedovoljno tačan, bez preciznog pasa u završnici, nekonkretan, na momente traljav. A, takav teško da je mogao do šanse.

Sve što se i stvorilo u napadu, pasovima je činio Zdjelar, dok je Natho od početka sezone senka igrača iz prošle godine, uz to je nekako predaleko od protivničkog gola, pa nema njegovih čuvenih pasova iza leđa odbrane, koji su „pola gola“. Uspevao je dosta često srpski tim da dođe do 20-ak metara od gola Belgijanaca, ali se tu sve i završavalo. Najbolja situacija desila se pred sam kraj poluvremena, kada je Asanov pas ka Sadiku bio za trunku prejak, pa je golman Peneto bio brži i odneo loptu.

A, ni Belgijanci se nisu proslavili igrom. Od lidera prvenstva, koji ima svih šest pobeda, očekivalo se više. Videlo se da je to tim kojem je uigranost najveća vrlina, ali da nema preteran individualni kvalitet. Sve njihove kombinacije odbrana Partizana je lako rešavala, osim tog pada kod kornera. Uigrana kombinacija, centaršut po zemlji, a onda i srećni odbitak.

Lepak koji je nedostajao igri Partizana pojavio se na početku drugog poluvremena – Sejduba Suma. I odmah je to bilo drugačije lige crno-belih: konkretnije, opasnije, otresitije. Dobio je Stanojević na terenu čoveka koji ide s loptom direktno na gol. I na kraju je i došao do gola. Asano je zavrnuo na peterac, a Suma se ušunjao tamo gde ga Belgijanci nisu očekivali i izjednačio na 1:1.

Najveća je šteta što Partizan nije nastavio u istom ritmu. Imao je grogiranog rivala na kolenima, ali umesto novih naleta u seriji i presinga, odlučio se novu čekalicu i kontre. I moglo je to da upali, bilo je dovoljno šansi. Suma je promašio još dve kolosalne, kojima je mogao da postane apsolutni junak utakmice.

A, onda posle tih promašaja meč je ušao u letargiju, u oprez. Prošao je 90. minut, prošao prvi produžetak, ništa od toga Partizan nije iskoristio i stigla je kazna. Nesrećna reakcija Ostojića, ruka na ivici šesnaesterca i hirurški precizan udarac Rezaija – 2:1. Kraj. Za crno-bele evropske granice ostaju zatvorene do narednog leta.

LIGA EVROPE, KVALIFIKACIJE - TREĆE KOLO (JEDAN MEČ)

Sreda

Apolon - Leh 0:5 (0:1)


Četvrtak

Ararat Jermenija - Celje 0:0 produžeci 1:0

KuPS - Suduva 2:0 (1:0)

Fehervar - Rems 0:0

Plzen - Sonderjiske 3:0 (1:0)

Rostov - Makabi Haifa 1:2 (1:1)

Bešiktaš - Rio Ave 1:1 (1:0) penlima 2:4

Šarlroa - Partizan 1:1 (1:0) produžeci 2:1

CSKA Sofija - B36 Toršavn 3:1 (2:0)

Jurgorden - Kluž 0:1 (0:0)

Malme - Lokomotiva Zagreb 5:0 (3:0)

Mura - PSV 1:5 (1:2)

Riga - Seltik 0:1 (0:0)

Rozenborg - Alanja 1:0 (0:0)

FCSB - Liberec 0:2 (0:0)

Hapoel Ber Ševa - Madervel 3:0 (1:0)

APOEL - Zrinjski 2:2 (2:1) penalima 4:2

Kopenhagen - Pjast 3:0 (1:0)

Galatasaraj - Hajduk 2:0 (0:0)

Granada - Lokomotiva Tbilisi 2:0 (0:0)

Ki Klaksvik - Dinamo Tbilisi 6:1 (1:0)

Šerif - Dandalk 1:1 (1:1) penalima 3:5

Sarajevo - Budućnost 2:1 (1:1)

Škendija - Totenhem 0:1 (1:3)

Standard - Vojvodina 1:1 (0:0) produžeci 2:1

Volfsburg - Desna 2:0 (1:0)

Milan - Bodo Glimt 3:2 (2:1)

Florijana - Flora 0:0 penalima 2:4

Bazel - Anortozis 3:2 (2:1)

LASK - Dunajska Streda 7:0 (2:0)

Legija - Drita 2:0 (2:0)

Sankt Galen - AEK 0:1 (0:0)

Rijeka - Kolos

Sporting L. - Aberdin 1:0 (1:0)

Viljem II - Rendžers 0:4 (0:2)


tagovi

FK PartizanLiga EvropeŠarlroa

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara