Petrović i Ljorente iz Atletika (© Reuters)
Petrović i Ljorente iz Atletika (© Reuters)

Petrović je pre Vojvodine mogao na Ostrvo: Zvao me je Norič, a Granada nije pustila

Vreme čitanja: 2min | uto. 16.01.24. | 10:25

Centralni vezista najavio napad na treće mesto u prvenstvu i osvajanje kupa

Vratio se Njegoš Petrović u Mozzart Bet Superligu. Pre tri godine se otisnuo u Španiju, u nadi da će ostaviti dubok trag, ali pošto misija na Iberijskom poluostrvu nije prošla u skladu sa očekivanjima, odlučio je da pritisne dugme za restart.

Da krene od početka. Odabrao je Vojvodinu koja ga je dovela na pozajmicu do kraja sezone, a onda će ga otkupiti od Granade, u kojoj je bio na marginama. Svega 149 minuta u Primeri i još 90 u Kupu kralja nikako ne zadovoljavaju ambicije momka iz Krupnja. Zato je rešio da promeni sredinu, iako je to želeo letos, po povratku Andalužana u elitni rang.

Izabrane vesti

Prva sezone u Španiji mi je najviše donela, najviše sam tada napredovao. Prva liga me je prijatno iznenadila. Osećao sam se kako sam želeo da se osećam. Uspeli smo odmah da se vratimo u Primeru i to je značajno iskustvo. Radio sam sa ozbiljnim trenerima i igračima, što mi je mnogo značilo. Od početka ove sezone se pričalo da li ću ostati. Imao sam ponudu da idem za Englesku, za Norič, a klub me nije pustio. Dato mi je obećanje da ću igrati, ali kada na 19 utakmica ostvariš jednu pobedu kao tim, osetiš da je vreme za promenu sredine“, precizirao je Petrović u razgovoru za sajt Nogomanija.

Pošto je prethodno igrao za Rad, potom i Crvenu zvezdu zna prilike u našem prvenstvu, mada priznanje da nije pomno pratio dešavanja iz prvog dela sezone.

Nisam pratio srpsku ligu ali mislim da je napredovala otkako sam otišao. Ove sezone su četiri kuba igrala evropska takmičenja, što pokazuje da se pomak desio. Što se Vojvodine tiče ciljevi su da probamo da se probijemo na treće mesto i osvojimo Kup. Ono što mogu da donesem ekipi je iskustvo iz Španije. Nadam se da ću to pomoći timu da ostvari ciljeve“, dodao je Njegoš Petrović.

Posle Dragana Rosića i Vukana Savićevića, Petrović je treće zimsko pojačanje na „Karađorđu“. Četvrto bi moglo da stigne iz Beograda, u liku Danila Pantića iz Partizana.


tagovi

Njegoš PetrovićFK Vojvodina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara