Piksi potvrdio: Novi ugovor dogovoren, potpisivanje formalnost

Vreme čitanja: 2min | pon. 18.03.24. | 12:13

„FSS je za mene uvek imao prioritet“, istakao selektor

Sve je dogovoreno, sada više nema nikakve dileme: Dragan Stojković Piksi potpisaće uskoro novi ugovor sa Fudbalskim savezom Srbije na period do Mundijala 2026. godine.

Iako se najavljivalo da će se paraf na papir staviti uoči mečeva sa Rusijom i Kiprom, to se verovatno neće dogoditi, ali je u pitanju čista formalnost, tvrdi Piksi.

Izabrane vesti

„Novi ugovor? A, to vas zanima (smeh)... Prošle nedelje smo razgovarali i dogovorili. To je to. Želimo kontinuitet u radu i meni je drago zbog toga. Ostalo je čista formalnost“, istakao je Stojković.

Selektor Orlova je istakao da mu je prioritet bio i ostao da vodi reprezentaciju Srbije.

„U svim ovim stvarima vezanim za moju budućnost Srbija je uvek bila na prvom mestu i razgovori o mom angažovanju su ostali po strani. FSS je prioritet. Drago mi je što smo našli zajednički jezik, da nastavimo da se borimo i da nastavimo sa dobrim rezultatima“, poručio je Stojković.

On će biti prvi selektor još od Ivice Osima koji će spojiti tri kvalifikaciona ciklusa. U dosadašnja dva, za Mundijal u Kataru i za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj bio je uspešan. Međutim, niko nije verovao da će Piksi dogovoriti tako brzo saradnju sa čelnicima FSS.

"Nisam razmišljao previše o tome. Došli smo do zaključak da je potreban kontinuitet. A mogao sam negde i da odem. Pod daleko boljim finansijskm uslovima, ali to nije prioritet. Govorim o klupskom fudbalu. Meni je FSS na prvom mestu, sve ostalo je sekundarno", dodao je Stojković.

On je poručio da je mogao vrlo lako da promeni sredinu.

"Kada ste u ovoj poziciji naravno da razmišljate o budućnosti. Nije ovo jedinstven slučaj, selektor Belgije je produžio ugovor iako mu je važio do Evropskog prvenstva. Isto je sa nama. De la Fuente sa Španijom isto. Ljudi gledaju unapred, žele kontinuitet. Tako i mi ovde. Rekao sam, nisu bili prioreti da odem, da sam želeo, mogao sam, u to ne sumnjajte, ali došli smo do toga da nastavimo saradnju. Nema tu velike priče".


tagovi

Dragan Stojković Piksifudbalska reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara