PLS: Zlatibor bez najboljeg strelca u Gornjem Milanovcu

Vreme čitanja: 2min | pon. 05.11.18. | 09:59

I jedni i drugi nalaze se u seriji derbija

Došao je trenutak da spustimo zavesu i na 15. rundu Prve lige Srbije, a u jednom od derbija kola snage odmeravaju Metalac i Zlatibor (18.00, TV Arena Sport 3).

Novi šef stručnog štaba domaćih Aleksandar Stanković savladao je na debiju Budućnost iz Dobanovaca, a tri dana kasnije zaustavio ga je Sinđelić u Beogradu. Metalcu problem predstavlja težak raspored jer im slede tri derbija, doduše svi u Gornjem Milanovcu. Posle Zlatibora dolaze Javor i Inđija. Stanković za susret sa Zlatiborcima ne može da računa na suspendovanog Stefana Vukadina, dok su ostali spremni.
"Ulazimo u mini-seriju derbija, a povoljna okonost je što će se sva tri teška duela biti pred našim navijačima. Dobro je što od dolaska na klupu prvi put imam pet dana do utakmice, pa na miru možemo da se pripremimo i bolje upoznamo. Takođe, prvi put, otkako sam došao, na raspolaganju imam maltene fudbalere, sem Vukadina. Momci ozbiljno rade i nameću se."

Izabrane vesti

Svestan je trener Metalca da njegovu ekipu čeka zahtevan susret.
"Očekuje nas teška utakmica, Zlatibor ima odličnu ekipu. Znamo sve o rivalu i ne može da nas iznenadi, pogotovo što dolazi bez najboljeg strelca Dejana Vidića", podvukao je Stanković.

Zlatibor je apsolutni hit dosadašnjeg toka sezone. Kao i Metalac, nalazi se u seriji derbija. Prvo je poražen od Sinđelića u Beogradu, pa je savladao Inđiju na Švajcariji, a prošle subote izgubio od Javora kod kuće. Upravo se na ovoj utakmici povredio Vidić, čiji je izostanak ogroman hendikep za goste. Ofanzivac Vladimir Ćirović će odsustvovati zbog isključenja, takođe na meču sa Javorom.
"Nismo u sjajnoj situaciji, ali sad treba da se vidi ko je ko. Poznajem mnoge igrače iz redova rivala, a pre svih našeg Zlatiborca Nikolu Čumića, koji je doneo ekipi nekoliko važnih bodova. Vidić je povređen, ali povreda nije toliko opasna i očekujemo ga za desetak dana. Igraćemo hrabro, možemo i do nerešenog ishoda ili trijumfa", kazao je Predrag Ristanović, šef stručnog štaba Zlatibora. 

PRVA LIGA SRBIJE - 15. KOLO:

Nedelja

TSK - Budućnost 4:1 (2:0)
/Galić 19, Babić 39, Silađi 67, Milićević 78 - Dobrijević 70/

Bečej - Bežanija 1:2 (1:0)

Javor - Inđija 1:0 (0:0)
/Kolaković 52/

Sloboda - Borac 2:1 (2:0)
/Ilić 2, Rajković 30 - Perić 70/

Teleoptik - Radnički 1923 0:0

Trajal - Novi Pazar 1:0 (0:0)
/Radmanovac 81/ 

Ponedeljak

13.30: (2,00)  Žarkovo (3,20)   Sinđelić (3,70) 
18.00:  (2,25) Metalac  (3,00)  Zlatibor (3,30) 

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama

FotoScreenshot


tagovi

MetalacZlatibor Čajetina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara