Braim Dijaz i Rafael Leao (Reuters)
Braim Dijaz i Rafael Leao (Reuters)

Pojavili se Milan i Rafa Leao iz Lige šampiona i počeli sprint za Ligu šampiona (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 23.04.23. | 19:54

Rosoneri opet iznad gradskog rivala

Blistao je Milan u Ligi šampiona u poslednje vreme, eliminisao Napoli, naneo mu i težak poraz u prvenstvu ali sve osim toga je bilo ispod svih očekivanja.

U minulih mesec i po dana, Milan je osim tih uspeha protiv Napolija sve ostalo loše radio. Nizao je kikseve i gubio bodove protiv Salernitane, Udinezea, Bolonje, Empolija... Ukupno devet bodova je Milan prokockao u tim mečevima i doveo pod veliki znak pitanja plasman u Ligu šampiona naredne sezone, a samim tim i finansijsku perspektivu kluba.

Izabrane vesti

Konačno, Milan je danas i u Seriji A zaličio na Milan iz Lige šampiona. A to znači sigurna odbrana i superiorni Rafa Leao. Na krilima neuhvatljivog Portugalca, Rosoneri su na San Siru savladali Leće 2:0 i ostali na petoj poziciji koju im je nakratko preuzeo Inter.

Od prvog minuta se videlo da je Leao raspoložen i nasmejan. A kada je tako, onda ga ne mogu zaustaviti ni jači timovi od Lećea... Tonali je imao prvu šansu, potom je Teo Ernandez umalo iznudio penal ali je VAR ipak ispravio grešku sudije. Imao je i Leće veliku šansu preko Bande koji je pogodio okvir gola. To je bilo sve od njih...

U 40. minutu je Leao načeo južnjake. Tonali je centrirao, a Leao pokazao da i u vazduhu može da bude opasan. Skočio je više od svih i glavom zakucao loptu u mrežu. Gol možete da pogledate OVDE.

Igrao se Portugalac fudbala u nastavku, bio i sebičan u jednoj sjajnoj šansi kada je izmešao odbranu rivala sli se ubrzo iskupio. U svom stilu. Uzeo je loptu na Milanovoj polovini i krenuo u prodor poput brzog voza. Nedavno je u Napulju na isti način asistirao, a sada je otišao do kraja i postigao gol. Neverovatno je koliko je dominantan i neuhvatljiv za rivale kada „namesti glavu“ i kada je raspoložen za igru. Sa dva gola je rešio pitanje pobednika, nastavio sjajnu formu i doneo Milanu mnogo važna tri boda.

Bila su to tri boda pod moranje zbog svih prethodnih kikseva Rosonera ali i vraćanja oduzetih bodova Juventusu. Milan je i dalje van zone Lige šampiona ali je makar zaustavio loš trend. U sledećem kolu gostuje direktnom rivalu Romi i može da napravi ključni korak ka plasmanu među četiri najbolja. Posle toga im u goste dolaze Kremoneze i Lacio i onda ide prvi od dva velika okršaja protiv Intera u polufinalu Lige šampiona. Ključni period sezone...

SERIJA A - 31. KOLO

Petak

Verona - Bolonja 2:1

/Verdi 45+6, 62 - Domingez 90+4/

Subota

Salernitana - Sasuolo 3:0 (2:0)

/Pirola 9, Dia 20, Kulibali 65/

Lacio – Torino 0:1 (0:1)

/Ilić 43/

Sampdorija - Specija 1:1 (1:0)

/Amione 23 - Verde 59/

Nedelja

Empoli - Inter 0:3 (0:0)

/Lukaku 48, 76, Martiznez 88/

Monca - Fjorentina 3:2 (2:2)

/Biragi 26 autogol, Mota 43, Pesina 58 penal - Kuame 8, Saponara 13/

Udineze - Kremoneze 3:0 (3:0)

/Samardžić 2, Perez 27, Sakses 36/

Milan - Leče 2:0 (1:0)

/Leao 40, 75/

20.45: (2,85) Juventus (3,20) Napoli (2,75)

Ponedeljak

20.45: (2,45) Atalanta (3,40) Roma (3,10)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Rafael Leao

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara