Maurisio Poketino (Foto: ©Reuters)
Maurisio Poketino (Foto: ©Reuters)

Poketino o otkazu u Parizu: Kada osvajamo zaslužan je talenat, a kada gubimo onda je kriv trener

Vreme čitanja: 2min | sub. 19.11.22. | 13:39

"Sve te ličnosti, sa tim talentom, u jednom timu su se desile u Parizu. Tom modelu bilo je potrebno vreme", tvrdi Argentinac

Zbog svega što je u petogodišnjem mandatu u Totenhemu uradio sa londonskim klubom, profilisao se Maurisio Poketino kao jedan od potcenjenijih trenera kojem je potrebna ambicioznija sredina kako bi iskazao sav svoj potencijal. Nakon što je smenio Tomasa Tuhela, Pari Sen Žermen mu je u januaru 2021. godine ukazao šansu da se dokaže na velikoj sceni, šest meseci kasnije priuštio mu jedan od najboljih prelaznih rokova u poslednjih nekoliko godina, ali nije vredelo… U julu je dobio otkaz i od tada je bez posla.

I dok čeka na novu ponudu, Poketino se još jednom osvrnuo na jednoipogodišnji mandat na klupi Parižana. U razgovoru za Radio Marka argentinski stručnjak je istakao da smatra kako je njegov rad na Parku prinčeva nije dovoljno cenjen, a na pitanje novinara da li je pariski klub najnezahvalniji za rad, odgovorio je:

Izabrane vesti

"U potpunosti se slažem. Svi potcenjuju rad trenera. Kada nešto osvojimo to je zbog individualnog talenta, a kada izgubimo onda je to trenerova krivica", rekao je Poketino.

Podsetimo, PSŽ mu je leta 2021. godine doveo Lionela Mesija, Serhija Ramosa, Đanluiđija Donarumu, Žoržinja Vajnalduma, a već je tada u timu imao Nejmara, Kilijana Mbapea...

"Napravljen je model timskog kluba. Bilo je teško kompletirati taj model sa toliko nepoznanica. Sve te ličnosti, sa tim talentom, u jednom timu su se desile u Parizu. Tom modelu bilo je potrebno vreme. Igrači su se tek vratili sa Kopa Amerike, sa Evropskog prvenstva, povrede, novi grad, kultura… Došli smo u situaciju da imamo devet ili deset igrača koji su bili kapiteni svojih timova", istakao je Argentinac.

Poketino je pre nedelju dana, tada za španski Relevo, takođe govorio o poteškoćama na koje je nailazio u timu prepunom vrhunskih igrača.

"Za Barselonu da ima Mesija ili Real Ronalda – to je blagoslov. Ali kada dovedete previše igrača kojima treba pronaći mesto i žele da budu broj jedan, može da dođe do zabune. Na kraju krajeva, kada igrate, imate 11 igrača i jednu loptu. Dobijete penal i ko će ga izvesti? U tim situacijama odluku čak ni ne donosi trener", zaključio je Poketino.


tagovi

Maurisio PoketinoPari Sen Žermen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara