Kazemiro i Rodrigo (© Reuters)
Kazemiro i Rodrigo (© Reuters)

Pola Brazila napravljeno u Madridu: Tite upravlja volanom automobila u koji je Florentino sipao gorivo

Vreme čitanja: 3min | uto. 29.11.22. | 00:33

Proradila veza koja je uticala na osvajanje titule prvaka Španije i Lige šampiona

Najmanje što je potrebno nekoj reprezentaciji jeste da se tokom Mundijala prebrojavaju krvna zrnca i ko za koga igra na klupskom nivou. Brazilci to možda neće potencirati u danima kad se nadaju da će se posle dve decenije popeti na krov planete, međutim, to ne sprečava uticajne madridske dnevnike da kao udarnu snagu Selesaa izdvoji fudbalere Reala.

Sadašnje i doskorašnje.

Izabrane vesti

S pravom. Razlog je akcija vredna pogotka za pobedu nad Švajcarskom u drugom kolu Grupe G kojom je petostruki prvak sveta osigurao plasman u osminu finala (1:0). Započeo ju je Vinisijus Žunior, nastavio Rodrigo, a okončao Kazemiro, koji je do letos sa mladim ofanzivcima delio svačionicu na stadionu „Santjago Bernabeu“ pre nego što se otisnuo u Mančester junajted.

Dovoljno da se još jednom skrene pažnja kako je Real svojevremeno birao pojačanja kad baš i nisu svi na svetu verovali u mogućnosti sadašnjih protagnosta slavlja Brazilaca.

Na primer, kad je kraljevski klub platio Sao Paulo 6.000.000 evra za Kazemira bilo je sumnjičavih komentara, dok je pravio faulove i dobijao kartone govorilo su da je „mesar“, ali se protokom vremena pretvorio u stabilnu ličnost koja je do nedavno držala vezni red prvaka Evrope i nezamenjiv je u selekciji Brazila.

Kazemiro je najbolji vezni fudbaler sveta. I to dugo vremena“, prokomentarisao je Nejmar tokom meča sa Švajcarcima iz hotelske sobe gde se oporavlja od povrede zarađene na meču sa Srbijom i zbog koje se nije pojavio na „974 stadionu“ u ponedeljak veče.

Zato je bila dilema ko će ga menjati. Mnogi su poverovali da će početi Rodrigo, pošto je dan ranije selektor Tite rekao da mlado krilo trči kao da se rodilo s loptom zalepljenom za stopala. A onda je šansu dobio Fred, da bi tek u drugom poluvremenu na teren kročio Rodrigo, umesto Lukasa Pakete. Brazil je odmah ubrzao, na kraju i poentirao na asistenciju bivšeg fudbalera Santosa, pre tri godine plaćenog 45.000.000 evra.

Promena je bila taktičke prirode. Igra i dešavanja na terenu ponkead od vas traže reakciju. Morali smo da „pročitamo“ izuzetno zahtevnu utakmicu. A ona je tražila drugačije mogućnosti u odnosu na Paketu. Zato je išao Ridrigo“, pojasnio je Tite.

Džoker. Madriđane je Rodrigo podsetio na prolećni ples u završnim minutima polufinalnog duela sa Mančester Sitijem u Ligi šampiona kad je postigao dva gola za prolaz.

Vinisijus Žunior protiv Švajcarske (© Reuters)Vinisijus Žunior protiv Švajcarske (© Reuters)

Osim toga, Vinisijus Žunior je opet bio na nivou. Em je pokrenuo akciju završenu pogotkom Kazemira, em sam zatresao mrežu, ali mu je gol poništen zbog ofsajda drugog fudbalera, em je na premijeri sa Srbijom bio asistent, što samo potvrđuje da ovaj Brazil nije (samo) Nejmar, već da je oblikovan i stvaran u Madridu, pošto je Florentino Perez i Vinija platio koliko i Rodriga (45.000.000 evra Flamengu). Na taj način je sipao gorivo u automobil koji je jezdio ka tituli prvaka Španije i slavlju u Ligi šampiona. A sad za volanom sedi Tite i maltene po komandama Karla Ančelotija vozi ovaj tim ka još jednom uspehu.

Uz još jednog Los Blankosa, pošto je Eder Militao počeo na desnom beku umesto povređenog Danila.

Morali smo na toj strani terena da imamo fudbalera koji će nam omogućiti doslednost u igri. Ideja je bila da time dobijemo prednost po desnom boku“, pojasnio je odluku Tite.

Inače, selektor Brazila je protiv Švajcarske uveo i Bruna Gimaraisa i Aleksa Teljesa, što znači da je u prva dva kola, od 26 fudbalera koje je doveo u Katar već isprobao njih 19. Na prve minute čekaju golmani Ederson i Veverton, potom Dani Alves, Bremer, Fabinjo, Everton Ribeiro i Pedro.


tagovi

Fudbalska reprezentacija BrazilaReprezentacija BrazilaBrazilMundijalSvetsko prvenstvo 2022Katar2022KazemiroRodrigoVinisijus Žunior

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara