Robert Levandovski i naslovnica Sporta (Foto: Reuters; sport.es)
Robert Levandovski i naslovnica Sporta (Foto: Reuters; sport.es)

Poljaci javljaju: Leva odlazi iz Bajerna, ima usmeni dogovor sa Barselonom

Vreme čitanja: 2min | uto. 12.04.22. | 06:59

Mediji iz domovine napadača Bavaraca ističu da je već dao saglasnost Blaugrani i saopštio direktoru minhenskog kluba Oliveru Kanu da želi da ide

Kako katalonski Sport i Mundo Deportivo prenose informacije poljskog TVP Sporta, Robert Levandovski će od naredne sezone nositi dres Barselone! On je navodno obavestio upravu minhenskog Bajerna da neće produžavati saradnju (aktuelna ističe naredne sezone) i odlučio da se obaveže na vernost Blaugrani i to u naredne tri godine

Pisalo se i ranije o interesovanju kluba sa Kamp Noua za usluge 33-godišnjeg Poljaka. Iz Barse uveravaju da ništa nije gotovo i da je Leva samo jedna od opcija, iako priznaju da su svesni da je zainteresovan da napusti Minhen i preseli se u Kataloniju.

Izabrane vesti

Mundo navodi i da su drugi poljski mediji vođeni ovom informacijom TVP Sporta kontaktirali ljude bliske napadaču nemačkog šampiona i dobili potvrdu o saradnji sa Blaugranom na tri godine.

Napominje se ipak da je prva meta Barselone Erling Haland, ali i da se Ćaviju i njegovom stručnom štabu izuzetno dopada ideja o prelasku iskusnog Poljaka na Kamp Nou. Još uvek se nadaju da bi mogli do norveškog čuda iz Dortmunda, mada je predsednik Đoan Laporta nedavno napomenuo da neće praviti transfer koji bi mogao da ugrozi klub na ekonomskom planu. Tako bi moglo da se odustane od Halanda, za kojeg su zainteresovani gotovo svi najveći evropski klubovi i uslediće pravi rat tokom leta za njegov paraf.

Levandovski je o svojim planovima navodno obavestio generalnog direktora kluba Olivera Kana, a katalonski mediji tvrde i da je putem telefona već dao saglasnost Barseloni.

Svesni su u klubu da bi Leva bio jeftiniji od Halanda i to bi moglo da bude od presudnog značaja na kraju. Pritom bi i interesovanje za Mohameda Salaha moglo da se ugasi, s ozbirom da se očekuje da Egipćanin potpiše novi ugovor sa Liverpulom.

U prilog prelasku Roberta Levandovskog u redove Barselone govori i činjenica da je prvi čovek katalonskog kluba Laporta u odličnim odnosima sa njegovim agentom Pinijem Zahavijem.

Nema sumnje da bi Leva predstavljao veliko pojačanje za Barselonu, kojoj je potreban špic sa golovima u nogama. Boljeg i dokazanijeg golgetera teško će naći. Levandovski je proveo osam sezona u Bajernu u koji je kao slobodan igrač stigao leta 2014. godine. Od tada je postigao 340 pogodaka na 369 nastupa, osvojio Ligu šampiona pre dve godine i na putu je da se domogne osme titule u Bundesligi, koju je dva puta osvajao i sa Milionerima sa Vestfalena.



tagovi

Robert LevandovskiErling HalandMohamed SalahĐoan LaportaOliver KanĆavi

Obaveštavaj me

Barselona
Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara