Erling Haland je preveliki zalogaj za Barsu (©Reuters)
Erling Haland je preveliki zalogaj za Barsu (©Reuters)

Barsa panično traži zvezdu: Haland je preskup, pogledi upereni ka Liverpulu i Minhenu

Vreme čitanja: 3min | pon. 28.03.22. | 01:07

Norvežanin sve dalje od Nou Kampa, koštao bi klub 250.000.000 evra. Čini se da su se Katalonci okrenuli jeftinijim opcijama, Egipćaninu Mohamedu Salahu i Poljaku Robertu Levandovskom

Posle letošnjeg kraha, odlaska Lionela Mesija u Pari Sen Žermen i problema na startu sezone sa Ronaldom Kumanom na kormilu, Barselona je živnula dolaskom legenda kluba, Ćavija Ernandeza. Plasman u Ligi šampiona ne bi trebalo da dođe u pitanje, a šansa za trofej je Liga Evrope. Pogled svih je okrenut ka narednoj sezoni i pravljenju tima koji bi opet mogao da hara na Pirinejima, ali i da igra važnu ulogu u elitnom takmičenju na Starom kontinentu.

Najveće briga je napadač. Pjer Emerika Obamejan se pokazao kao veliko pojačanje posle dolaska protekle zime iz Arsenala, ali se na Nou Kampu traži „bomba“. Ne kriju u redovima Barselone da im je prva želja napadač Borusije iz Dortmunda Erling Haland. Finansije Barse su i dalje na klimavim nogama. Predsednik kluba Đoan Laporta je nedavno izjavio da neće da napravi transfer koji bi mogao klub da stavi u rizik. Očigledno je mislio na norveškog asa i jednu od zvezde predstojećeg prelaznog toka.

Izabrane vesti

"Ponavljam, neću govoriti o konkretnim igračima, ali mogu da vam kažem da nećemo sprovoditi nikakve operacije koje će dovesti klub u rizik. Možemo da pričamo o igračima, skupocenim operacijama, ali zapamtite, Barselona neće izgubiti glavu. Većina igrača želi da dođe u Barsu, sviđa im se klub, tim, naša filozofija, naš način rada, razumevanje fudbala. Moraće takođe da se adaptiraju na naš platni nivo i na ekonomsku strukturu poslovanja koja podrazumeva održivost i ravnotežu kluba", istkao je Laporta.

Marka spekuliše da bi „operacija Haland“ koštala klub 250.000.000 evra (obeštećenje Milionerima plus astronomska plata za asa Dortmunda). Mančester Siti je u ušao u igru za Halanda, a zna se da Pep Gavdiola ima neograničeni budžet od moćnih vlasnika Građana iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Utorak, 20.45: (2,60) Poljska (3,00) Švedska (3,25)

Prethodne nedelje spekulisalo se i o Kilijanu Mbapeu, što su na Nou Kampu demantovali. Tandem Mbape – Haland bi verovatno bio rešenje za narednih 10 godina, ali će teško i jedan od ove dvojice asova da dođe na Nou Kamp. U Barseloni su realni, okreću se drugim rešenjima. Pogledi su upereni ka napadačima Liverpula i Bajerna Mohamedu Salahu i Robertu Levandovskom. Iako su obojica dosta jeftiniji od Halanda, do potpisa jednog od ove dvojice napadača neće biti nimalo lak poduhvat za Katalonce.

Salahu ugovor sa Liverpulom ističe 2023. godine. Zasad, ne ide sve kako su Redsi zamislili. Ukoliko do leta ne dođe do produženja saradnje, Egipćanin mora da bude prodat u narednom prelaznom roku, a tada mu cena neće biti prevelika. I poljskom asu ugovor sa Bajernom ističe 2023. godine. Ulazi u pozne igračke godine, uskoro će 34.

Barsa želi zvezdu na mestu naapdača, ali mora da poštuje ograničenje kada su u pitanju plate igrača, a Salah i Levandovski bi sigurno imali velike zahteve.

Nema sumnje da nas očekuje vrelo leto na Nou Kampu.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

-------------------



tagovi

PrimeraBarselonaErling HalandMohamed SalahRobert Levandovski

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara