Poljaci odstranili beka iz reprezentacije posle potpisa za Spartak

Vreme čitanja: 1min | pon. 20.06.22. | 17:25

Maćej Ribus neće igrati na Mundijalu u Kataru, posle velikog pritiska medija i političara

Defanzivac poljske reprezentacije Maćej Ribus neće biti član te selekcije na Svetskom prvenstvu zbog toga što je potpisao ugovor sa Spartakom iz Moskve.

Priča o ovom gestu počela je još pre sedam dana kada je postalo izvesno da će iskusnhi levi bek nastaviti misiju u Rusiji i posle Lokomotive zaigrati za Spartak. Poljski mediji i političari počeli su da vrše strahovit pritisak na tamošnji Savez. Na kraju je selektor Česlav Mihnjevič morao da povuče radikalan potez.  

Izabrane vesti

"Selektor poljskog nacionalnog tima Česlav Mihnjevič je razgovarao sa Maćejem Ribusom nakon trening kampa nacionalnog tima koji je okončan prošle nedelje. Informisao je igrača da, zbog trenutne klupske situacije, neće biti pozvan na okupljanje u septembru, kao i da se neće naći u izboru tima za Svetsko prvenstvo u Kataru", stoji u saopštenju poljskog Saveza.

Ribus je za reprezentaciju Poljske odigrao 66 utakmica i postigao dva gola. Bio je u sastavu Poljaka na Prvenstvu Evrope 2012 i 2020. godine, kao i učesnik Mundijala u Rusiji pre četiri leta.

„Ribus je proveo deset godina u Rusiji. U vezi je sa Ruskinjom, u toj zemlji su mu rođena i deca. Ako pred igrača stavite izbor, porodica ili tim, naravno da će izabrati ovo prvo. Mora da brine o porodici i njenoj sigurnosti. Uvrede an njegov račun su pretenciozne“, poručio je agent Marijuš Pekarski.


tagovi

Fudbalska reprezentacija Poljske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara