Romelu Lukaku i Lautaro Martinez (©Reuters)
Romelu Lukaku i Lautaro Martinez (©Reuters)

Ponedeljak u Seriji A: Lu-La od prvog minuta, konačno!

Vreme čitanja: 5min | pon. 13.02.23. | 14:45

PReostala dva meča 22. kola italijanskog šampionata na programu su ovog ponedeljka. Od 18.30 časova Verona dočekuje Salernitanu, dok od 20.45 Sampdorija dočekuje Inter

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Rima)

Dvadesetidrugo kolo Serije A se završava sa mečevima koji će imati veliki uticaj na dalju borbu za opstanak u prvoligaškom društvu. Verona protiv Salernitane može u potpunosti da otvori trku za čuvenje prvoligaškog statusa dok je za Sampdoriju susret sa Interom biti ili ne biti. Na drugoj strani postoji veliko interesovanje za nastup tandema Romelu Lukaku Lautaro Martinez koji se nije video od prvog minuta gotovo pola godina, tačnije od 26. avgusta 2022.

Izabrane vesti

20.45: (9,50) Sampdorija (4,40) Inter (1,48)

Sampdorija se protiv Intera hvata za poslednju slamku spasa u borbi za opstanak, dok Nerazuri na Ferarisu imaju ambiciju da učvrste drugu poziciju na tabeli. Dejan Stanković uz more problema koji prate Samp, ruku na srce, nije bio miljenik sreće u poslednjim mečevima na kojima je njegov tim, objektivno, zaslužio mnogo više od onoga što su zaradili u bodovima.

U timu domaćina bi trebalo da vidimo od prvog minuta Filipa Đuričića u prednosti je nad Sabirijem za mesto startera - koji će pokušati da sa svojim saigračima potvrdi pravilo da je Samp tvrd orah za Inter na Marasiju o čemu svedoči i skor na poslednjih osam utakmica: Tri pobede za oba kluba i dva remija.

Simone Inzagi će promeniti nekoliko igrača u startnoj postavi imajući u vidu da Inter čeka vrlo gust kalendar nastupa u Seriji A i Ligi šampiona. Osim Lukakua koji bi trebalo da zauzme svoje mesto u napadu, veliki povratak od prvog minuta se se sprema i za Marcela Brozovića koji će poneti i traku kapitena.

Tandem Lu-La se očekuje sa nestrpljenjem jer su njih dvojica u dve sezone, od leta 2019. godine do 2021. godine postigli čak 104 golova (64 Lukaku, 40 Lautaro). U ovoj sezoni Argentinac postiže golove kao nikada dosada, već je na kvoti 15 golova od kojih 12 u Seriji A, dok je Belgijanac postigao samo dva gola i ima zadatak da značajno popravi učinak do kraja sezone.

Dejan Stanković (©Reuters)Dejan Stanković (©Reuters)

Posebno će biti motivisan Nikolo Barela. Igrač simbol aktuelnog Intera je u Dekiju Stankoviću video idola dok je sa Mančinijem i Murinjom osvajao trofeje u prvoj deceniji 21. veka. Barela je poslednji gol u ovoj sezoni, šesti po redu, postigao upravo protiv Sampa na San Siru krajem oktobra. Od tada Nikolo nije uspeo da se upiše u listu strelaca a nedostaje mu jedan gol da obori broj pogodaka u jednoj sezoni.

U odbrani Intera bi trebalo da vidimo od strata De Fraja dok će Ačerbi dobiti zasluženi odmor posle serije solidnih mečeva. Škrinjar će biti potvrđen u početnoj postavi što je još jedan dokaz da su u Interu odlučili da Slovaka tretiraju kao „business as usual“ do kraja ugovora, bez ostrakizma zbog prelaska u PSŽ bez evra obeštećenja.

Inter ima sve igrače na raspolaganju osim Koree koji će biti van stroja najmanje tri nedelje. Sampdorija, ne računajući igrače za koje je već završena sezona zbog teških povreda, ne može da računa samo na Ljerisa.

SAMPDORIJA (3-4-1-2): Audero - Muriljo, Nujtink, Amione – Zanoli, Kuisans, Vinks, Auđelo – Đuričić – Gabijadini, Lamers

INTER (3-5-2): Onana – Škrinjar, De Fraj, Bastoni – Darmjan, Barela, Brozović, Čalhanoglu, Gosens – Lukaku, Lautaro Martinez

18.30: (1,90) Verona (3,60) Salernitana (4,50)

Verona je u velikom zaletu. Tim našeg Darka Lazovića je osvojio u poslednjih šest kola gotovo duplo više bodova nego u prethodnih 15. Naime, Verona je u 2023. godini zabeležila dve pobede, tri remija i jedan poraz i zahvaljujući toj pozitivnoj seriji našla se u poziciji da većeras na Bentegodiju može u potpunosti da otvori priču o borbi za opstanak. U slučaju pobede Veronezi bi prišli na dva boda Speciji i četiri boda Salernitani, razlika koja je je apsolutno nadoknadiva u sledećih 15 kola pogotovo ako se ima u vidu forma igrača Verone.

Salernitana se nalazi u krizi. Ona bi bila još izraženija da igrači Davida Nikole nisu pobedili Leče pre dve nedelje što je jedini trijumf u 2023. godini Granata iz Kampanje.

Inače, dva tima su se u Seriji A srela ukupno tri puta. Skor je na strani Salernitane dve pobede i remi. Interesantno je da su utakmice dva tima obilovale golovima, nikada nije positgnuto manje od tri.

Darko Lazović (©Reuters)Darko Lazović (©Reuters)

Verona će biti oslabljena neigranjem nekoliko povređenih igrača od kapitena Veloza preko talentovanog Hrustića do Đurića koji je do ove sezone nosio dres Salernitane. Gosti su doputovali u "grad Romea i Julije" bez iskusnog Facija, Mađorea i Macokija.

Na Bentegodiju će biti preko 20 hiljada navijača a koliko je utakmica važna govori podatak da je nekoliko hiljada tifoza Salernitane bilo na poslednjem treningu u Salernu kako bi dali podršku Nikoli i njegovim igračima.

Pažnja na Ngonga koji je na debitantskom meču u ulozi startera postigao gol protiv Lacija i našeg Darka Lazovića koji igra u životnoj formi na početku 2023. godine dok će Salernitana biti u rukama meksičkog golmana Očoe koji je i pored toga što je primio 17 golova na šest utakmica najbolji igrač Granata.

VERONA (3-4-2-1): Montipo – Manjani, Hijen, Kopola – Depaoli, Tameze, Duda, Doig – Ngonge, Lazović – Lazanja

SALERNITANA (4-4-2): Očoa – Sambia, Bron, Trost-Ekong, Bradarić – Kandreva, Kulibali, Bohinen, Vilhena – Dia, Bonacoli

---------------

Sve utakmice Serije A možete da gledate uživo na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je da budete registrovani, a registracija je besplatna.

-----------------

SERIJA A – 22. KOLO

Petak

Milan - Torino 1:0 (0:0)

/Žiru 62/

Subota

Empoli - Specija 2:2 (0:2)

/Kambijagi 71, Vinjato 90+4 - Verde 25pen, 31/

Leče - Roma 1:1 (1:1)

/Ibanjez 7ag - Dibala 17pen/

Lacio - Atalanta 0:2 (0:1)

/Zapakosta 23, Hojlund 65/

Nedelja

Udineze - Sasuolo 2:2 (2:2)

/Udogi 1, Bijol 28 - Enrike 6, Perez 45+1ag/

Bolonja - Monca 0:1 (0:1)

/Donati 25/

Juventus - Fjorentina 1:0 (1:0)

/Rabio 34/

Napoli - Kremoneze 3:0 (1:0)

/Kvarachelija 22, Osimen 65, Elmas 79/

Ponedeljak

18.30: (1,90) Verona (3,60) Salernitana (4,50)

20.45: (9,50) Sampdorija (4,40) Inter (1,48)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Serija ASalernitanaInterSampdorijaVeronaDejan Stanković

Obaveštavaj me

Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara