Filip Malbašić (© Star sport)
Filip Malbašić (© Star sport)

Popović gasi požar: Vojvodina pod Bagdalom juri prvi ovosezonski trijumf

Vreme čitanja: 4min | ned. 13.08.23. | 11:57

Debi novog stratega Stare dame u Kruševcu protiv Napretka (18.55, TV Arena sport 2)

(Od dopsinika Mozzart Sporta iz Novog Sada)

Ko ne prati domaći šampionat, a baci pogled na stanje na tabeli Mozzart Bet Superlige, nesumnjivo će najviše da ga iznenadi pozicija Vojvodine, koja je posle dva kola zakucana za dno. Posebno deluje poražavajuće to što je Stara dama za 180 minuta fudbala primila čak sedam golova, a nije postigla nijedan. Alibi Lale mogu da traže u tome što su prekoputa u prva dva kola imale najteže protivnike, beogradske večite. Najpre ih je na premijeri ubedljivo savladala Crvena zvezda u Beogradu (0:5), a onda je ceo plen sa "Karađorđa" odneo Partizan (0:2). Između ta dva duela, Novosađani su eliminisani iz Evrope od kiparskog APOEL-a, koji je slavio u oba meča (po 2:1), pa se čini da je rastanak trenera Radoslava Bataka i Voše bio neminovnost. Posrnulu novosadsku lokomotivu pokušaće da na pravi kolosek vrati novi šef stručnog štaba Ranko Popović, u Kruševcu će debitovati na klupi Lala, s namerom da njegovi izabranici protiv Napretka dođu do prvih golova i bodova u ovoj sezoni (18.55, TV Arena Sport 2).

Izabrane vesti

Sigurno је veliki izazov preuzeti ekipu posle četiri vezana poraza na startu sezone, koju je selektirao drugi stručni štab, ali novi strateg Novosađana je i u prvom obraćanju javnosti kao kormilar Vojvodine istakao da se toga ne plaši, jer inače ne bi ni dolazio u Srpsku Atinu. Pitanje je koliko je moglo da se uradi za dva, tri dana treninga, jedva je novi trener stigao da se upozna sa igračima, ali je bilo vremena da se motiviše ekipa, kojoj je bez dileme (bilo) poljuljano samopouzdanje nakon četiri uzastopna peha. Stoga će se Popović naći u ulozi vatrogasca, da ugasi požar zbog rezultatske krize, te da Staru damu izvede na svetlost dana.

Pre nešto više od godinu dana stigla je nova garnitura na čelo Vojvodine i postavljene su izuzetno visoke ambicije, koje uključuju i napad na titulu u naredne tri godine. Jasno je da se do visokog plasmana i željenih rezultata ne može doći preko noći, odnosno da je potreban kontinuitet. Upravo je on izostao na „Karađorđu“ kada je reč o trenerima. U poslednjih godinu smenjena su dvojica stratega, najpre Milan Rastavac koji je bio projektovan kao kormilar na duže staze (napustio Novi Sad posle devet meseci), a onda i njegov naslednik Radoslav Batak, koji je zabeležio još kraći staž na klupi Vojvodine (smenjen je nakon šest meseci rada). I naravno, iznova se u taboru Lala nadaju da je Popović rešenje na duže staze, te da će saradnja potrajati znatno duže nego što je bio slučaj sa pomenutom dvojicom stratega.

Prema tome, pred Vojvodinom je danas imperativ pobede, jer bi ih ceo plen iz Kruševca podigao sa dna tabele i konačno vratio u pobednički ritam, a istovremeno bi to bila ozbiljna injekcija samopouzdanja ekipii, koja želi napad na prva tri mesta na tabeli Mozzart Bet Superlige. Udarci od večitih bi Novosađanima trebalo da posluže kao opomena, a sezona je duga i ukoliko se vrate na pobednički kolosek i nastave sa kvalitetnim izdanjima, onda će se i pomenuti porazi lako zaboraviti, a visoke ambicije će postati dokučive.

Iz tog razloga mnogo toga može da zavisi i od ovog susreta, koji bi mogao da bude svojevrsna prekretnica za tim iz Novog Sada.

Nikola Čumić strelac za Vojvodinu u Kruševcu – kvota 3,55

Zanimljivo da je i Milan Rastavac na klupi Vojvodine debitovao protiv Napretka, samo što je to bilo u prvom kolu prošle sezone, a Lale su stigle do minimalnog trijumfa na „Karađorđu“ (1:0), uz dosta sreće, jer su Kruševljani promašili penal u nadoknadi vremena. Popović će debitovati protiv istog rivala, ali na strani i u okviru treće runde prvenstva, uz nadu navijača Vojvodine da će pokrenuti duži trijumfalni niz.

Pre pola godine je šok terapija sa Radoslavom Batakom dala rezultat momentalno, Vojvodina je na debiju doskorašnjeg trenera pregazila u gostima Radnički iz Niša (4:1), a potom ostvarila pobede u derbijima nad Partizanom (2:1) i Čukaričkim (3:2) kod kuće. Ipak, nova sezona je pokazala da ne ide sve po planu u novosadskom kolektivu, pa je Voša posegnula za istom metodom, čiji efekat žele koliko večeras pod Bagdalom.

Novi trener Voše Ranko Popović će moći da računa na sve igrače. Moguće je da će biti nekih sitnih promena u odnosu na meč s Partizanom. Realno je očekivati da povratnički debi za Staru damu upiše štoper Lazar Rosić, koji bi trebalo da od starta čini štoperski tandem sa Đorđem Crnomarkovićem.


Najava meča

Napredak Kruševac
Vojvodina

Početak meča: 2023-08-13 18:55:00
Sudija: Lazar Lukić
Stadion: Stadion Mladosti
5-4-1
19
Bajić
7
Vukajlović
3
Prijović
15
Mršić
25
Đeković
2
Jovanović
88
Jovanović
18
Babić
27
Ljubomirac
9
Stanojlović
77
Nenadović
19
Vladimir Bajić
7
Nikola Vukajlović
3
Vladimir Prijović
15
Ognjen Mršić
25
Nemanja Đeković
2
Stefan Jovanović
88
Đorđe Jovanović
18
Siniša Babić
27
Uroš Ljubomirac
9
Slobodan Stanojlović
77
Uroš Nenadović
T
Dragan Perišić


MOZZART BET SUPERLIGA, 3. KOLO:

Petak

Mladost - Crvena zvezda 1:4 (1:2)

/Veličković 14 - Mitrović 4, Olajinka 35, Kraso 63, Mijatović 87/

Subota

Voždovac - Radnik 1:1 (0:1)

/Stojanović 76ag - Duronjić 4/

TSC - Radnički 1923 1:0 (0:0)

/Jovanović 85/

Čukarički - Javor 2:2 (1:1)

/Miladinović 15, Drezgić 69 - Tanko 18, Gojković 80/

Nedelja

18.55: (3,15) Napredak (3,25) Vojvodina (2,35)

19.30: (1,30) Partizan (5,20) Radnički Niš (11,00)

21.00: (2,15) Spartak (3,30) Železniča (3,50)

Ponedeljak

18.00: (2,65) Novi Pazar (3,05) IMT (2,90)



tagovi

FK VojvodinaRanko Popović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara